Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Turan Karadeniz, vitamin ve mineraller yönünden çok zengin olan kivinin jurnal olarak tüketilmesini önerdi Karadeniz, jurnal en düşük bir adet kivi tüketilmesini tavsiye ederek, 1 adet kivi 1 kilogram portakala denk Dolayısıyla tüketilecek bir adet kivi jurnal C vitaminimizi rahatlıkla karşılamaktadır 7'den 70'e her yaş grubunun günde bir tane de olsa kivi tüketmesinde üstünlük var Özellikle çocuklara kivinin faydaları aşılanmalıdırdiye konuştu Dengeli beslenmek namına kivi tüketilmesini önemsediklerini vurgulayan Karadeniz, şunları kaydetti: Bu meyvenin lif oranı da epeyce yüksek Kivi hem bağırsakların çalışmasına katkı sağlıyor Kabızlığı önlüyor Özellikle bağırsak tembelliği yaşayan vatandaşlarımızın kivi tüketmesinde menfaat olacağını düşünüyoruz Genel Olarak bağırsak sorunu yaşamış yaşlıların ahenkli şekilde kivi tüketmelerini öneriyoruz Kivinin keza tansiyon ve kolesterol düşürücü etkileri olduğu da bilinmektedir id Gad300250