1 Yaş Pastası Fenerbahçe Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 10 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1.5 su bardağı+2 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı nişasta
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 adet muz
- Damla çikolata
- 8 su bardağı süt
- 1 yumurtanın sarısı
- 10 yemek kaşığı şeker
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 5 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 1,5 paket (300 ml.) sıvı krema
- 1 poşet krem şanti
- Dilediğiniz çikolata
- Şeker hamuru kullanabilirsiniz
1 Yaş Pastası Fenerbahçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanyanın yapımı için 10 yumurtanın sarısını ayrı bir kaba beyazlarını ayrı bir kaba kıralım. Yumurtaların sarısına 1 su bardağı şeker beyazlarına da 1 su bardağı şeker ekliyoruz. İkisini de beyazlayana kadar çırpalım.
- Yumurta beyazlarının içine bir fiske tuz ekleyelim. Daha iyi kabarabilmesi için çırpmaya devam ediyoruz. Sarının içine yarım çay bardağı sıcak su ekliyoruz. İçindeki şekerler erisin güzelce kabarsın diye iki karışımı da çırpmaya devam ediyoruz.
- Beyazı uzun süre çırpmanız gerekiyor ki akmasın. Çırpma tellerininin ucundan dökülmesin, beyazları kenara alalım. Ayrı bir kapta 1, 5 su bardağı nişasta, 1, 5 su bardağı +2 yemek kaşığı un, 1 kabartma tozu, 2 vanilyayı eleyip kaba alalım.
- Kekin güzel kabarması için elememiz gerek, un karışımını tek seferde yumurta sarısının içine döküyoruz. Düşük devirde 3 -4 dakika çırpalım, koyu kıvamda harç elde etmiş olacağız.
- Şimdi bunu yumurta akı ile açacağız, yumurta akı olan karışımdan yavaş yavaş alıp yumurta sarışının içine ilave ediyoruz. Alttan üste söndürmeden yavaşça güzelce karıştırıyoruz (Ucu plastik spatula ile yaptım) pandispanyanın güzel kabarabilmesi için söndürmeden alttan üste karıştırmanız gerek.
- Tüm akı yavaş yavaş sarısıyla karıştırıyoruz ve pandispanyamız hazır tepsilere dökelim.
- Tepsilere fırın kağıdı serip harcı iki eşit şekilde tepsiye döküp spatula yardımı ile yayalım. Fırını fanlı şekilde 200 derecede açalım.
- İlk başta yüksek ısıda 5 -6 dakika pişecek, hafif kabarmaya başlayınca üzeri kabuk tutmaya başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürelim. 20 -25 dakika kadar pişecek, pişme testini de kürdana yapabilirsiniz.
- Bir yandan da yapacağınız şekli resim kağıdına kalıbının şeklini yapabilirsiniz.
- Krema yapımı için 8 su bardağı sütü tencereye alalım. 1 yumurta sarısı 10 yemek kaşığı şeker, 5 yemek kaşığı tepeleme un, 5 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası bunları iyice fokurdayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Karıştırmayı bırakmayın dibine tutmasın, krema fokurdayınca 1 paket vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırıp altını kapatalım.
- Kremayı başka kaba alalım kolay soğusun diye üzeri kabuk bağlamasın diye streç film ile kapatıp dolaba koyalım. Kremanın ayrı bir kreması daha var başka bir kaba 1. 5 kremayı boşaltıyoruz. 1 pakette vanilya ekliyoruz ve bunları çırpıyoruz. Dolaptaki soğumuş kremayı çıkarıp çırpalım. Daha sonra ayrı kapta yaptığımız kremayı da ilk kremayı ekleyip birbirine karıştırıp çırpalım.
- Kekler pişti diş kalıbını kekin üstüne koyup iki keki de kesiyorum.
- Servis tabağına ilk 1 şeklini şeklini çevirip koyalım, kekimizi süt ile ıslatıyoruz. Daha sonra kremamızı sıkmaya başlıyoruz. 1 sayısını komple kaplayıp arasına muz ve damla çikolata serpiyoruz.
- Diğer katı üzerine dikkatlice koyalım. Bu katını da sütle ıslatalım, üst katın kremasını da sıkalım. Daha sonra dilediğimiz gibi süslüyoruz????. Afiyet olsun.