Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

1 Yumurta İle Ispanaklı Kek

1 Yumurta İle Ispanaklı Kek
0
73

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83

1 Yumurta İle Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

• 1 adet büyük uzunluk yumurta ( l boy)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-6 tane küçük ıspanak yaprağı
  • 2 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un

1 Yumurta İle Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Keki kalıpta yapacaksanız tereyağı ile yağlayıp buzdolabına kaldırınız.
  2. Yumurta ve şeker 3-4 dk çırpılır.
  3. Ispanak yaprakları yarım çay bardağı süt ile blenderden geçirilir ve karışıma eklenir.
  4.  Sıvıyağ da eklenir ve tekrar çırpılır.
  5. Vanilin, kabartma tozu ve denetimli bir halde un elenerek eklenir.
  6. Dolaptan çıkarılan kalıbın tabanına hafif un serpilir ve harcımız dökülür.
  7. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında denetimli pişirilir. (ilk 25 dk fırının kapağını açmayın. ).
Not: ben dikdörtgen kalıpta yaptım fakat muffin kalıplarda yaparsanız daha hoş bir görsel olacaktır.

Afiyet olsun.

1 Yumurta İle Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Gereçler 10-15 yaprak ıspanak3 adet yumurta1.5 bardak şeker1 su bardağı sütYarım su b sıvı yağ2 vanilin1,5 kabartma tozuAldığı kadar un Üzeri için ; 1 paket kremşanti1 bardaktan 2 parmak eksik süt Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Yumuşacık Pandispanyası Ve Nefis Kremasıyla Güveç Kabında Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Gereçler Pandispanyası için 4 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağından 2 parmak eksik ıspanak (rondodan geçirilmiş yalnızca yaprakları olucak)2 su bardağı un1 paket vanilya1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Ispanaklı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler 2 adet tam yumurta + 2 adet yumurta akı ( sarıları kremada kullanılıyor)1 su bardağı toz şeker1 çay bardağı sıvı yağ250-300 gram ıspanak ( yalnızca yaprakları)1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 su bardağı un Krema için; 2 adet yumurta sarısı2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Ispanaklı Kek Tanımı İçin Materyaller 100 gram ıspanak yaprağı (Sadece yaprakları olacak sapını kullanmayın)1,5 su bardağı sıvı yağ Kek İçin 1,5 su bardağı toz şeker4 yumurta1,5 su bardağı süt3,5 su bardağı un2 paket vanilya2 paket kabartma tozu Ispanaklı Kek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı süt1 su bardağı ayçiçek yağı1 su bardağı şeker1 paket kabartma tozu1 paket vanilya5 – 6 yaprak ıspanakKıvamına nazaran un ( ben 2 su bardağı koydum ) Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt