Yoğurtlu Karnabahar Kavurması
images10dakikadayapilanfavoritariflerinizarasinagirecekyogurtlukarnabaharkavurmasi5ad3c5d4beffa
Malzemeler
300 gr karnabahar
4 diş sarımsak
3 corba k zeytinyağı
400 gr yoğurt
1 tepeleme corba k biber salcası
1 corba k tereyağı
1 cay k pul biber
1 cay k tuz
1 cay k karabiber
Uzerine
kekik
Tavaya 3 corba kaşığı zeytinyağı koyup altını acın 300 gr karnabaharı ince ince kıyın İnce dilimleyince ufak parcalar halinde cicek cicek dokulecektir Karnabaharları kızmış yağın icine koyun Karnabaharlar yuksek ateşte kavrulurken 2 diş sarımsağı dilimleyip tavaya ekleyin Sık sık karıştırmaya gerek yok yer yer kahverengileşen yerler hem yemeğin lezzetini arttıracak hem de tabakta daha guzel gorunmesini sağlayacak Kalan 2 diş sarımsağın uzerine biraz tuz dokerek bıcağın yan tarafıyla ezin Tuz sarımsağın kolayca ezilmesine yardımcı olacaktır Ezilmiş sarımsakları 400 gr yoğurda ekleyin 1’er cay kaşığı tuz ve karabiber de ekleyip yoğurdu karıştırın Yoğurdu biraz daha sos kıvamına getirmek ve eğer soğuksa biraz da ılıtmak icin icine 3 corba kaşığı sıcak su ekleyin ve yoğurdu iyice karıştırın Kucuk bir tavada, 1 corba kaşığı tereyağını eritin Tereyağı kopurmeye başladığında icine 1 dolu corba kaşığı biber salcası koyup karıştırın Salcanın ciğ kokusu gectiğinde hazırdır Biraz acı olmasını istiyor iseniz 1 cay kaşığı pul biber koyabilirsiniz Servis tabağına once karnabaharı yerleştirin Kenarlarda karnabaharın goruneceği kadar bırakarak, kalan bolume yoğurdu gezdirin Onun da uzerine salcalı yağı gezdirip zahter kekiğini koyduğunuz anda bu lezzet yenmek icin sizi bekliyor olacak
images10dakikadayapilanfavoritariflerinizarasinagirecekyogurtlukarnabaharkavurmasi5ad3c5d4beffa
Malzemeler
300 gr karnabahar
4 diş sarımsak
3 corba k zeytinyağı
400 gr yoğurt
1 tepeleme corba k biber salcası
1 corba k tereyağı
1 cay k pul biber
1 cay k tuz
1 cay k karabiber
Uzerine
kekik
Tavaya 3 corba kaşığı zeytinyağı koyup altını acın 300 gr karnabaharı ince ince kıyın İnce dilimleyince ufak parcalar halinde cicek cicek dokulecektir Karnabaharları kızmış yağın icine koyun Karnabaharlar yuksek ateşte kavrulurken 2 diş sarımsağı dilimleyip tavaya ekleyin Sık sık karıştırmaya gerek yok yer yer kahverengileşen yerler hem yemeğin lezzetini arttıracak hem de tabakta daha guzel gorunmesini sağlayacak Kalan 2 diş sarımsağın uzerine biraz tuz dokerek bıcağın yan tarafıyla ezin Tuz sarımsağın kolayca ezilmesine yardımcı olacaktır Ezilmiş sarımsakları 400 gr yoğurda ekleyin 1’er cay kaşığı tuz ve karabiber de ekleyip yoğurdu karıştırın Yoğurdu biraz daha sos kıvamına getirmek ve eğer soğuksa biraz da ılıtmak icin icine 3 corba kaşığı sıcak su ekleyin ve yoğurdu iyice karıştırın Kucuk bir tavada, 1 corba kaşığı tereyağını eritin Tereyağı kopurmeye başladığında icine 1 dolu corba kaşığı biber salcası koyup karıştırın Salcanın ciğ kokusu gectiğinde hazırdır Biraz acı olmasını istiyor iseniz 1 cay kaşığı pul biber koyabilirsiniz Servis tabağına once karnabaharı yerleştirin Kenarlarda karnabaharın goruneceği kadar bırakarak, kalan bolume yoğurdu gezdirin Onun da uzerine salcalı yağı gezdirip zahter kekiğini koyduğunuz anda bu lezzet yenmek icin sizi bekliyor olacak