10 Dakikada İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz (İri kıyım)
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağından 2 parmak fazla şeker
- 2 yemek kaşığı pekmez
10 Dakikada İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup ardından irmik ve unu hafif renk alana dek kavuruyoruz.
- Ardından ocağın altını kısıp pekmez ve cevizi ilave ediyoruz.
- Bir kasenin için süt-su ve şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz ve ardından pekmezini katıp yediriyor ve tenceremizdeki irmik helvasını şerbetle buluşturuyoruz.
- İlk başta kıvam biraz sıvı gelebilir ama siz sabırla kısık ateşte kavurmaya devam edin.
- Şerbeti güzelce çektirin ve helva kıvamını aldıktan sonra ister banım gibi hızlıca borcama döküp baklava dilimi kesin, ister tek tek şekil verin.
- Üzerini fındıkla süsledim. Afiyet olsun.