10 Dakikada Poğaça (Pişirmeden Dondurucuya Atabilirsiniz) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
- 200 gram beyaz peynir
- 8-10 kısım dereotu
- (istediğiniz gereç ile değiştirebilirsiniz)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
10 Dakikada Poğaça (Pişirmeden Dondurucuya Atabilirsiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurt ,süt, yumurta, sıvı yağ, pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırılır.
- Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Çatal ile ezilmiş peynir ve ince kıyılmış dereotu hamura güzelce karıştırılır ve yoğrulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak hal verilir.
- Yağlı fırın tepsisine aralıklı olarak dizilerek üzerine bir adet yumurta sarısı sürülür.
- Tercihen susam ya da çörekotu serpilerek 180 derece evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- Pişirmeden buzdolabı poşetinde dondurucuya atabilirsiniz(şekil verdikten sonra).Sonra çıkarıp 10 dakika bekleyip üzerine yumurta sarısı ile pişirebilirsiniz.