10 Dakikada Tereyağlı Çatal Kurabiyesi (Kıyır) Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 2-2, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1.5 tatlı kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı ya da ceviz
10 Dakikada Tereyağlı Çatal Kurabiyesi (Kıyır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için tereyağ, pudra şekeri, nişasta kaba alınarak biraz yoğrulur.
- Üzerine vanilya ve elenmiş un eklenerek ele pek yapışmayan kıvamda hamur elde edilir.
- Hamur üç bezeye ayrılır. Bir beze sade bırakılır. Bezenin birine kakao, öteki bezeye de çekilmiş fıstık ya da ceviz eklenerek yoğrulur.
- Hamurdan cevizden biraz küçük modüller alınır. Yuvarlanıp elle hafif bastırılır.
- Akabinde üzeri çatalla ezilerek form verilir.
- Tüm hamura tıpkı süreç uygulanarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Evvelce ısıtılan 160 derece fırında beyaz kalacak biçimde pişirilir.