nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Nar : Bilhassa kış aylarında gelişen gribal enfeksiyonlara karşı koruyan nar kalp ve damar dostu bir meyve 1 nar günlük almamız gereken C vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılamaktadır İçerdiği polifenoller ve antosiyaninler doğruca damar tıkanıklığını azaltıcı ve kan basıncı düşürücü özellik göstermektedir Kansere karşı koruyucu etkisi olan nar, maddesel aktivite sonrası vücudun yorulmasını da geciktiriyor Oysa bir avuç nar bir porsiyon meyveye eşit geldiği için nar suyu tüketmek tansiyonu fazlaca düşürebilir ve boşboğaz şeker alımına neden olabilir O nedenle günde bir porsiyonu geçmeyecek ölçüde tüketilmesi gerekiyor
Pırasa: Sağlığa faydaları çok yüksek olan pırasa tam bir yürek dostu beslenme İçerdiği flavonoid ve kamferol doğruca kan damarlarında meydana gelen hasarları gidermeye muavin oluyor Sülfürlü bileşikler doğru de bilhassa kolon kanseri öncelikle edinmek üzere çoğu kanser türüne aleyhinde koruyucu etkisi bulunuyor Oysa fazla yüksek miktarda tüketildiğinde kalsiyumun vücutta kullanılmasını olumsuz etkileyebilir Gaz yapan bir sebze olduğu için sindirim sistemi sorunları yaşayanların pişirerek ve eksik miktarda tüketmesinde fayda var Pırasayı sevmeyenler patates ile birlikte pişirerek püre haline getirilip çorbalarda tüketebilecekleri gibi, salatalara da soğan yerine doğrayabilir Omlet ve menemene ilave ederek de kahvaltılarınızı daha sağlıklı ülkü getirebilirsiniz
Kivi: Antioksidan özelliği bir uçtan bir uca bağışıklığı güçlendiren kivi bütün bir C vitamini deposu Öyle ancak portakaldan daha fazla C vitamini taşıyan bir adet kivide jurnal alınması gereken C vitamini ihtiyacından daha fazlası var İçindeki pektin sayesinde vücudu toksinlerden arındırırken DNA ’yı koruyor Kan şekeri kontrolü için yardımcı olan kivi, içeriğindeki lif baştan sona sindirimi kolaylaştırıyor, kolesterolü dengeliyor İngiltere ’de yapılan incelemeler minik çocuklarda öksürme, aksırık, solunum yetmezliği gibi bir takım hastalıklarda kivinin olumlu tesir yaptığını ortaya koyuyor
Kırmızıbiber: Kırmızıbiber C vitamini ve potasyumdan varlıklı bir besin İçerisinde bol miktarda bulunan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum yürek krizi riskini azaltıyor ağrı kesici ve irin çözücü etkisinin yanında kolesterolü düşürüyor, mide asidini düzenliyor ve mikrop öldürücü özelliğiyle kış aylarında şifa kaynağı olarak öne çıkıyor Gerek taze gerekse kurutulmuş kırmızıbibere sofralarınızda yer vererek keza lezzet keza sağlık açısından faydalanabilirsiniz
Zencefil: Doğanın olağanüstü besinlerinden zencefil aşırıya kaçmamak koşuluyla üst solunum yolu enfeksiyonları ve gripten kansere değin çoğu üstünlük sağlıyor Sindirimi ve hazmı kolaylaştırmasının yanında mide bulantısına iyi gelen, kolesterolü düşüren ve kanın pıhtılaşmasını engelleyen zencefilin analjezik özelliği de bulunuyor ABD ’de Michigan Üniversitesi ’nde yapılan bir dizi araştırma, zencefilin yakın gelecekte kanser tedavisinde de kullanılabileceğini ortaya koydu Mikropların kol gezdiği bu kış aylarında taze zencefili rendeleyip içine limon ve bal koyarak elde ettiğiniz karışımdan sabahları bir tatlı kaşığı yiyerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz
Brokoli: Brokoli, içerdiği sulforan maddesi tamamen antioksidan aktivite göstererek bağışıklığı destekler C vitamini ve E vitaminini bir arada içerdiği için bağışıklık sistemini uyarır ABD ’de yapılan araştırmada, genelde sigaranın sebep olduğu ve her yıl bütün dünyada 100 binlerce insanın ölümüne yol açan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ’nın (KOAH) hasarının engellenmesinde, brokolide yer alan bu “sülforapan maddesinin etkili olduğu ortaya çıktı
Doğal Antibiyotik : Brokoli
Turp: “Turp gibi almak deyiminin gereksiz yere söylenmediği bariz Zira içerisindeki zengin C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek perhiz lifi sayesinde bütün bir sağlık durumu kaynağı Fazla kuvvetli bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde birebir Yüksek lifi doğruca sindirim ve boşaltım sistemini destekliyor, öksürüğe iyi geliyor Mesela kış aylarında tezgahlarda rahatça bulacağınız kara turpu güzelce yıkayıp üstteki kısmından kesip içerisini oyun (İçinden meydana çıkan parçaları atmayıp salatada kullanın Oyduğunuz kısmına bal koyun) Bir su bardağının üzerine oturtun Turpa alttan fazla ufak bir çizik atın ki, içerisine koyduğunuz bal turp suyu ile özdeşleşip bardağa akabilsin Bir gece bekletip sabahtan akşam içerek 2 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde üstünlük sağlayabilirsiniz Turpun asgari kendisi dek faydalı olan yapraklarını da salatalarınızda değerlendirebilirsiniz
Ispanak: Bağışıklık sisteminin süper besinlerinden biri olan ıspanakta A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunuyor Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bolca yer alan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, bununla beraber enfeksiyonlarla savaşıyor Kalp dostu olan ıspanak beyin yaşlanmasını geciktirici etkiye de sahip Sıhhat vadeden ve tam da mevsimi olan doğanın bu doğaüstü besinini bol bol tüketin
Kefir: Kefir, hele de mikropların kol gezdiği bugünlerde cisim direncini artırmada birebir Son yıllarda yapılan tüm araştırmalar, ahenkli tüketildiğinde kefirin üstteki solunum yolu enfeksiyonlarına aleyhinde koruyucu olduğunu ortaya koyuyor Kefir, gribal enfeksiyonlara karşı korurken, bağırsakta kanser yaratıcı etkenleri engelliyor, probiyotik özelliği tamamen sindirim sistemine faydalı oluyor Ayrıca sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluğa aleyhinde da menfaat sağlıyor Ülser yüksek tansiyon , bronşit ve astım hastalarının tedavisinde de kullanılan kefir hem çocukların hem yetişkinlerin mutlaka tüketmesi gereken bir besin
Sarımsak Soğan: Binlerce yıldır birçok tıbbi amaçla kullanılagelen olağanüstü beslenme sarımsağın bakteri, mantar ve virüsleri yok etme kapasitesi 19 Yüzyılda Louis Pasteur ’ün araştırmalarıyla da doğrulanmış Özellikle çiğ tüketildiğinde içeriğindeki sülfürlü bileşikler tamamen bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşı koruyan sarımsak gözenekli olan onarımını kolaylaştırıyor hem helikobakter pilori gibi bazı bakterilerin çoğalmasını önlüyor Oysa aşırı tüketimi vücutta kanamalara yol açabiliyor Kokusundan nedeniyle pek fazla kişinin tüketiminden kaçındığı sarımsağa her gün iki diş sofrada yer saptamak çok yardımcı Aynı aileden olan soğan da gözenekli olan hasarına karşısında koruyan ve bağışıklığı kuvvetlendiren çok kuvvetli bir antioksidan
Pırasa: Sağlığa faydaları çok yüksek olan pırasa tam bir yürek dostu beslenme İçerdiği flavonoid ve kamferol doğruca kan damarlarında meydana gelen hasarları gidermeye muavin oluyor Sülfürlü bileşikler doğru de bilhassa kolon kanseri öncelikle edinmek üzere çoğu kanser türüne aleyhinde koruyucu etkisi bulunuyor Oysa fazla yüksek miktarda tüketildiğinde kalsiyumun vücutta kullanılmasını olumsuz etkileyebilir Gaz yapan bir sebze olduğu için sindirim sistemi sorunları yaşayanların pişirerek ve eksik miktarda tüketmesinde fayda var Pırasayı sevmeyenler patates ile birlikte pişirerek püre haline getirilip çorbalarda tüketebilecekleri gibi, salatalara da soğan yerine doğrayabilir Omlet ve menemene ilave ederek de kahvaltılarınızı daha sağlıklı ülkü getirebilirsiniz
Kivi: Antioksidan özelliği bir uçtan bir uca bağışıklığı güçlendiren kivi bütün bir C vitamini deposu Öyle ancak portakaldan daha fazla C vitamini taşıyan bir adet kivide jurnal alınması gereken C vitamini ihtiyacından daha fazlası var İçindeki pektin sayesinde vücudu toksinlerden arındırırken DNA ’yı koruyor Kan şekeri kontrolü için yardımcı olan kivi, içeriğindeki lif baştan sona sindirimi kolaylaştırıyor, kolesterolü dengeliyor İngiltere ’de yapılan incelemeler minik çocuklarda öksürme, aksırık, solunum yetmezliği gibi bir takım hastalıklarda kivinin olumlu tesir yaptığını ortaya koyuyor
Kırmızıbiber: Kırmızıbiber C vitamini ve potasyumdan varlıklı bir besin İçerisinde bol miktarda bulunan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum yürek krizi riskini azaltıyor ağrı kesici ve irin çözücü etkisinin yanında kolesterolü düşürüyor, mide asidini düzenliyor ve mikrop öldürücü özelliğiyle kış aylarında şifa kaynağı olarak öne çıkıyor Gerek taze gerekse kurutulmuş kırmızıbibere sofralarınızda yer vererek keza lezzet keza sağlık açısından faydalanabilirsiniz
Zencefil: Doğanın olağanüstü besinlerinden zencefil aşırıya kaçmamak koşuluyla üst solunum yolu enfeksiyonları ve gripten kansere değin çoğu üstünlük sağlıyor Sindirimi ve hazmı kolaylaştırmasının yanında mide bulantısına iyi gelen, kolesterolü düşüren ve kanın pıhtılaşmasını engelleyen zencefilin analjezik özelliği de bulunuyor ABD ’de Michigan Üniversitesi ’nde yapılan bir dizi araştırma, zencefilin yakın gelecekte kanser tedavisinde de kullanılabileceğini ortaya koydu Mikropların kol gezdiği bu kış aylarında taze zencefili rendeleyip içine limon ve bal koyarak elde ettiğiniz karışımdan sabahları bir tatlı kaşığı yiyerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz
Brokoli: Brokoli, içerdiği sulforan maddesi tamamen antioksidan aktivite göstererek bağışıklığı destekler C vitamini ve E vitaminini bir arada içerdiği için bağışıklık sistemini uyarır ABD ’de yapılan araştırmada, genelde sigaranın sebep olduğu ve her yıl bütün dünyada 100 binlerce insanın ölümüne yol açan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ’nın (KOAH) hasarının engellenmesinde, brokolide yer alan bu “sülforapan maddesinin etkili olduğu ortaya çıktı
Doğal Antibiyotik : Brokoli
Turp: “Turp gibi almak deyiminin gereksiz yere söylenmediği bariz Zira içerisindeki zengin C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek perhiz lifi sayesinde bütün bir sağlık durumu kaynağı Fazla kuvvetli bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde birebir Yüksek lifi doğruca sindirim ve boşaltım sistemini destekliyor, öksürüğe iyi geliyor Mesela kış aylarında tezgahlarda rahatça bulacağınız kara turpu güzelce yıkayıp üstteki kısmından kesip içerisini oyun (İçinden meydana çıkan parçaları atmayıp salatada kullanın Oyduğunuz kısmına bal koyun) Bir su bardağının üzerine oturtun Turpa alttan fazla ufak bir çizik atın ki, içerisine koyduğunuz bal turp suyu ile özdeşleşip bardağa akabilsin Bir gece bekletip sabahtan akşam içerek 2 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde üstünlük sağlayabilirsiniz Turpun asgari kendisi dek faydalı olan yapraklarını da salatalarınızda değerlendirebilirsiniz
Ispanak: Bağışıklık sisteminin süper besinlerinden biri olan ıspanakta A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunuyor Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bolca yer alan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, bununla beraber enfeksiyonlarla savaşıyor Kalp dostu olan ıspanak beyin yaşlanmasını geciktirici etkiye de sahip Sıhhat vadeden ve tam da mevsimi olan doğanın bu doğaüstü besinini bol bol tüketin
Kefir: Kefir, hele de mikropların kol gezdiği bugünlerde cisim direncini artırmada birebir Son yıllarda yapılan tüm araştırmalar, ahenkli tüketildiğinde kefirin üstteki solunum yolu enfeksiyonlarına aleyhinde koruyucu olduğunu ortaya koyuyor Kefir, gribal enfeksiyonlara karşı korurken, bağırsakta kanser yaratıcı etkenleri engelliyor, probiyotik özelliği tamamen sindirim sistemine faydalı oluyor Ayrıca sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluğa aleyhinde da menfaat sağlıyor Ülser yüksek tansiyon , bronşit ve astım hastalarının tedavisinde de kullanılan kefir hem çocukların hem yetişkinlerin mutlaka tüketmesi gereken bir besin
Sarımsak Soğan: Binlerce yıldır birçok tıbbi amaçla kullanılagelen olağanüstü beslenme sarımsağın bakteri, mantar ve virüsleri yok etme kapasitesi 19 Yüzyılda Louis Pasteur ’ün araştırmalarıyla da doğrulanmış Özellikle çiğ tüketildiğinde içeriğindeki sülfürlü bileşikler tamamen bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşı koruyan sarımsak gözenekli olan onarımını kolaylaştırıyor hem helikobakter pilori gibi bazı bakterilerin çoğalmasını önlüyor Oysa aşırı tüketimi vücutta kanamalara yol açabiliyor Kokusundan nedeniyle pek fazla kişinin tüketiminden kaçındığı sarımsağa her gün iki diş sofrada yer saptamak çok yardımcı Aynı aileden olan soğan da gözenekli olan hasarına karşısında koruyan ve bağışıklığı kuvvetlendiren çok kuvvetli bir antioksidan