100.000 Kaydedilen Yumurtasız Köpük Köpük Mousse Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı kakao (20 gr)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı tereyağ (60 gr)
- 200 gram bitter çikolata (%55-60 kakaolu)
- 80 gram sütlü çikolata
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri (40 gr)
- 2 kutu krema (%35 yağlı)
100.000 Kaydedilen Yumurtasız Köpük Köpük Mousse Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kremaları ve çırpacağınız kabı buzluğa koyun. Su ve kakaoyu karıştırın kenarda soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritip çikolataları atın eriyene kadar karıştırın. Onu da ılımaya bırakın.
- Krema ve pudra şekerini süratli bölümde sertleşene kadar çırpın. Karşıt çevirince dökülmeyecek kıvama getirin.
- Oda sıcaklığına gelen kakaolu ve çikolatalı karışımları birleştirip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Karışımı kremaya ekleyip (mutlaka soğumuş olsun ki kremayı cıvıtmasın. ) spatulayla alttan üste yeterlice özdeşleşene kadar karıştırıp cuplara boşaltın. Dolaba kaldırın. Soğuyunca tüketebilirsiniz. Afiyet olsun????.