11 Katlı Malatya Kömbesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4-5 bardak un
- 350 gram yağlı kıyma
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 3 – 4 tane soğan
- Şeker (Karamelize soğan için)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Hamur katlarının ortasına sürmek için yarım çay bardağı zeytinyağı
11 Katlı Malatya Kömbesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana 1 tatlı kaşığı kadar şeker ilave ediyoruz.
- Kıymamızı ekleyip külliyen suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Baharatlarımızı ek edip karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakıp hamurumuza geçiyoruz.
- Derin bir kaba sütü, sıvı yağı, maya, sirke, tuz ve şekerimizi koyup karıştırıyoruz.
- Unu az az ekleyip yumuşak kıvamlı hamur elde ediyoruz.
- 10 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamuru 11 eşit modüle bölüyoruz.
- Hamurlarımızı açıp pişireceğimiz tepsi ve ya borcama seriyoruz.
- 1 katına zeytinyağı sürüyoruz. 1 katına hazırladığımız harçtan koyup 11 katımızı tamamlıyoruz.
- En üst katı da yağlayıp evvelden 190 derecede ısınmış fırında 60 dakika kadar denetimli pişiriyoruz. Alt kısmı pişmediği taktirde fırınımızın alt kısmına alıp biraz daha pişirin. Afiyet olsun.