Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

11 Katlı Malatya Kömbesi

11 Katlı Malatya Kömbesi
0
80

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
11-katli-malatya-kombesi.jpg

11 Katlı Malatya Kömbesi Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4-5 bardak un
İç Harcı İçin
  • 350 gram yağlı kıyma
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 3 – 4 tane soğan
  • Şeker (Karamelize soğan için)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Hamur katlarının ortasına sürmek için yarım çay bardağı zeytinyağı

11 Katlı Malatya Kömbesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak iç harcımızı hazırlıyoruz.
  2. Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulan soğana 1 tatlı kaşığı kadar şeker ilave ediyoruz.
  4. Kıymamızı ekleyip külliyen suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  5. Baharatlarımızı ek edip karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakıp hamurumuza geçiyoruz.
  6. Derin bir kaba sütü, sıvı yağı, maya, sirke, tuz ve şekerimizi koyup karıştırıyoruz.
  7. Unu az az ekleyip yumuşak kıvamlı hamur elde ediyoruz.
  8. 10 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamuru 11 eşit modüle bölüyoruz.
  9. Hamurlarımızı açıp pişireceğimiz tepsi ve ya borcama seriyoruz.
  10. 1 katına zeytinyağı sürüyoruz. 1 katına hazırladığımız harçtan koyup 11 katımızı tamamlıyoruz.
  11. En üst katı da yağlayıp evvelden 190 derecede ısınmış fırında 60 dakika kadar denetimli pişiriyoruz. Alt kısmı pişmediği taktirde fırınımızın alt kısmına alıp biraz daha pişirin. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Malatya Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler 1 kg un1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su İç harcı için: 1 çay bardağı sıvı yağ2adet orta boy patates300 gram yarım yağlı kıyma3 yemek kaşığı un2 çay kaşığı tuz2 adet büyük soğan1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Malatya Arapgir Kömbesi Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 ,5 su bardağı yoğurtYarım su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 adet yumurtanın beyazıTuzAlabildiği kadar un İç harcı için 3 adet büyük soğan200 gram kıyma1 yemek kaşığı salçaTuz karabiber pul biber kimyonYarım su bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Akçadağ Kömbesi (Malatya) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 paket kuru mayaTuzAldığı kadar un (3,5 -4 su bardağı) kullandım İç harcı için 2 kuru soğan3 orta boy patatesYarım çay bardağı sıvı yağKekikTuzPulbiberMaydanoz Üzeri için 2 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta sarısıÇörek otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Kömbe (Malatya Kömbesi) Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo un ben 1 kasesini tam buğday unu kullandım1 paket yaş maya1 çay kaşığı toz şeker1,5 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su ayarlı biçimde koyulacak yumuşak ekmek hamuru yoğuracağız İçi için; 4-5 tane rendelenmiş suyu sıkılmış patates3-4 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Elazığın İçli Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 3 yemek kaşığı yoğurt1 adet yumurta2 yemek kaşığı zeytinyağı4-5 su bardağı un (Az gelirse ekleme yapabilirsiniz)1 çay kaşığı kabartma tozu2 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı tuz İç harcı için; 5 -6 adet kuru soğanYarım çay bardağı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt