
15 Dakikada Pratik Fırın Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane tavuk göğsü
- 2-3 adet patates
- 1 tane kapya biber
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 tane domates
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça( ya da 1 yemek kaşığı biber 1 yemek kaşığı domates salçası)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kekik, karabiber, pulbiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
15 Dakikada Pratik Fırın Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsü, soğan, biberler, patatesler ve domates uzunlukları birebir olacak biçimde küp küp doğranır.
- Maydanozlar ince ince kıyılır. Derin bir kapta doğranan tüm materyaller birleştirilir.
- İçine salça, baharatlar ve ezilmiş sarımsak katılır.
- Üzerine zeytinyağı ve tuz dökülerek harmanlanır.
- Fırın tepsisine ya da borcama (ben kare büyük uzunluk borcam kullandım) hazırlanan karışım yayılır ve elle üstlerine yeterlice bastırılarak sıkıştırılır.
- Tepsinin farklı bölgelerine minik minik tereyağı ya da margarin kesimleri koyularak evvelce ısıtılan 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.