elektronikci
FD Üye

2 21 Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4,5 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Lor peyniri
2 21 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımızın içine birinci olarak unu ve kabartma tozunu koyalım. Yoğurt ve sıvı yağ ekleyelim, ben ayırdığım yumurtanın akını da koydum ziyan olmasın diye yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan küçük modüller koparıp elimizle yuvarlayalım tezgahın üzerinde biraz açalım içine lor peyniri koyup, kapatalım, elimizle yuvarlayalım fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçak ile biçim verelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp soğuyunca servise hazır çok çabuk yapılan bir tanım bir o kadarda lezzetli.