teknolojiuzmani
FD Üye
2 Kişilik Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un (Un yapısına nazaran kontrollü)
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı şeker
2 Kişilik Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçleri uygun derin bir kaseye alıyoruz.
- Çırpma teliyle homojen kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Kıvamımız kek hamurundan biraz daha koyu olacak.
- Teflon tavamızı fırça ile yağlıyoruz. Yağ hafif kızdıktan sonra bir yemek kaşığı pankek hamurumuzu tavaya koyuyoruz.
- Koyduğumuz hamurun üstü göz göz olana kadar bekliyoruz. Göz göz olunca spatula ile çeviriyoruz. Başka tarafınıda pişiriyoruz. Saniyeler içerisinde art tarafı da pişiyor.
- Bu halde kaşık kaşık tüm harcı pişiriyoruz. Bal, sürülebilir çikolata, reçel ve meyvelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.