2 Peynirli Kiş Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 125 gram yumuşak margarin
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı (Silme) tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağından biraz fazla un hamur kulak göğsü yumuşaklığında olmalı
- 150 gram beyaz peynir
- 150 gram kaşar peyniri 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
2 Peynirli Kiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri uygun bir kaba alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp iç dolguyu hazırlayana kadar dinlendirin.
- İç dolgu için kaşar peynirini rendeleyin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Yumurta, yoğurt, dereotu, maydanozu ekleyip uygunca karıştırın.
- Kalıbı margarinle yağlayın. Hamurun üçte ikisini kalıbın her yerine eşit gelecek halde yayın. Kenarlarını 1 cm kadar yüksek bırakın.
- Kalan hamuru kafes yapmak için kullanacağız. Peynirli harcı hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru ister merdaneyle açıp şeritler keserek, ister elinizde yuvarlayıp çubuklar yaparak kafesi oluşturun.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp (Bu etapta susam, çörekotu, kiraz domates, maydanoz ile süsleyebilirsiniz)
- Evvelce ısıtılmış 190-200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.