elektronikci
FD Üye
2 Renkli İrmikli Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı irmik
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- Hamurun 4/1 i
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 2,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı irmik
2 Renkli İrmikli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu tencereye alın karıştırın. Bir taşım kaynayınca altını kısıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ılımaya bırakın.
- Hamuru için; yumuşamış tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın. Üzerine başka gereçleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip, ele yapışmayan hamur elde edin. Hamurun 4/1 ini ayırıp farklı bir kaseye alın.
- Üzerine kakao, tarçın ve ceviz ekleyip, güzelce karıştırın.
- 5 eşit kesime bölüp silindir hal verip kenara alın. Öteki beyaz hamuru da 5 eşit kesime bölüp dikdörtgen formunda açın.
- Üzerine hazırladığınız hamurdan koyup kapatın. Düzgünce elinizle düzeltin açık biryer kalmasın. Sonra biraz irmik döküp, hamurun her yerine bulayın.
- Hamuru biraz elinizle düzleyip bıçak yardımıyla 4 çizgi atıp verev kesin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine dizin. Hepsini bu hal hazırlayın.
- 180 derece fırında 30 dakika hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti gezdirin. 2-3 saat dinlendirin servis yapın. Afiyet olsun.