Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

2 Tepsi El Açması Kıymalı Börek

2 Tepsi El Açması Kıymalı Börek
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
2-tepsi-el-acmasi-kiymali-borek-4.jpg

2 Tepsi El Açması Kıymalı Börek Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 6 su bardağı un
  • 2/2 buçuk su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 kilo kıyma
  • 5 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
Üzeri için ;
  • Zeytinyağı

2 Tepsi El Açması Kıymalı Börek Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için 6 su bardağı unu, 2 tatlı kaşığı tuzu, ve 2 /2 buçuk su bardağı suyu yoğurma kabına alıp yoğuralım.
  2. Hamuru hafif ele yapışacak halde su ölçüsünü ayarlayalım. Akabinde hamuru 1 saat dinlendirelim.
  3. Hamur dinlenirken böreğin iç harcını hazırlayalım.
  4. Tencereye 1 su bardağı zeytinyağını ve kıymayı alıp, kıymayı kavurup küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim.
  5. Soğan hafif pembeleşince biber salçasını karabiberi tuzu ekleyip pişirdikten sonra ılımaya bırakalım.
  6. Sosu için 1 kaseye 1 su bardağı yoğurttu ve yarım su bardağı zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
  7. Hamuru 1 tepsi için ceviz büyüklüğündeki 10 bezeye ayıralım.
  8. Tepsinin altını yağlayalım. Birinci 5 katın her bir ortasına 2 yemek kaşığı sosu her yerine sürelim.
  9. 5. Katın üzerine iç harcımızı koyup tekrar her kata sosumu koyup, 10. Katımıza dilimledikten sonra zeytinyağı gezdirip 180 derecede alt üst olarak ısınmış fırınımızda pişirelim.
  10. 2. Tepsimizi de bu halde yapıp onu da fırına atalım. Akabinde sıcak sıcak çayla birlikte yiyelim.
????afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt