Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

20 Soruda Evrİm Teorİsİnİn ÇÖkÜŞÜ AÇiklamali

Hoş geldin! Shadowmx tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
20 Soruda Evrİm Teorİsİnİn ÇÖkÜŞÜ AÇiklamali

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Diyabet hastası profesör, kansız şeker ölçüm cihazı icat etti
Diyabet hastalığı sebebiyle 13 yıldır parmaktan kan alarak gerçekleştirdiği şeker ölçümlerinden bunalan Haliç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr Ali Okatan, tükürükle çalışan ölçüm cihazı icat etti

Okatan, şeker hastalarının en büyük derdinin günde birkaç kez kan şekerini ölçmek olduğunu belirterek icadını şöyle anlattı: “Şeker ölçme cihazları, parmaktan ya da bir başka yerden kan alarak çalışıyor Parmaklar kan alacağız diye kevgir gibi, delik deşik oluyor ve zamanla psikolojik sorun meydana getiriyor Zamanla kan almaktan bıkıyor ve korkuyorsunuz ‘Kan almadan da bu olur mu?’ diye düşündüm ve pek çok cihazı parçalayarak tükürükle çalışan bir kan ölçüm cihazı icat ettim Cihazın dil altına konarak 5 saniyede şeker seviyesini ölçtüğünü kaydeden Okatan, yaklaşık 2 aydır şekerini bu aletle kontrol ettiğini söyledi İcadı “devrim’’ olarak nitelendiren Prof Dr Okatan, “İleride bunu sürekli vücuda bağlayıp şeker seviyesi belli bir miktarın üzerine çıkınca alarm veren bir sistem yapmak istiyorum’’ dedi Prof Dr Okatan, icadı için patent başvurusunda bulunduğunu da belirterek, ‘’Bu cihazın parasal değeri çok düşük Normal diğer şeker ölçüm cihazlarına bağlanıyor Bu alet üzerinde yıllardır uğraşıyorum Devlet insülin için çok para harcıyor Eğer hastalar sık sık şekerini kontrol ederse fazla insülin kullanmasına da gerek kalmayacak’’ ifadesini kullandı

858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt