Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

2009 ÖSS'ye Başvurular Başladı

2009 ÖSS'ye Başvurular Başladı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Tanıdık Olmayan Dil Sınavı(YDS) ile sınavsız geçiş için başvurular bugün başladı
ÖSS ’ye, 2008 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının lise ya da dengi okullar ile açıköğretim lisesinin son sınıfında okuyan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavlarına girenler, ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar, ortaöğretimlerini tanıdık olmayan ülkelerde yapanlardan durumları bu şartları taşıyanlar başvurabilecek
Sınava belirtilmiş özellikleri taşıyan yabancı uyruklu ve uyruksuz adaylar da başvurabilecek fakat bu adaylar ÖSS sonuçları ile ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ’nda yer alacak yükseköğretim programlarına yerleştirilmeyecek
2010 öğretim yılında yükseköğretimin bütün lisans ve önlisans (meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız geçiş dahil) programlarına girmek veya yurtdışında öğrenim bakmak isteyen adayların da ÖSYS ’ye başvurmaları gerekiyor

KILAVUZ 2 TL KARŞILIĞINDA ALINACAK
Ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okuyan öğrenciler okullarının tabi olduğu kullanım merkezinden, mezun adaylar diledikleri başvuru merkezlerinden içerisinde ÖSYS Namzet Bilgi Formu da yer alan ÖSYS Kılavuzunu 2 TL karşılığında edinebilecek
Mezun adaylardan 2007 ya da 2008 ÖSYS ’ye başvurmamış olanlar ile son başvurusuna tarafından öğrenim bilgilerinde değiştirme olanlar başvurularını istedikleri tatbik merkezlerine yapabilecek
Mezun durumdaki adaylardan 2007 ya da 2008 ÖSYS ’ye başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişim olmayan adaylar ise başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla ya da diledikleri bir tatbik merkezine yapabilecek
Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri, ÖSYS Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları, başvuru merkezi olarak tayin yapacak
ÖSS ücreti ile YDS ücreti, bu sene da artırılmadı ÖSS için adaylar 40 TL, YDS için bu ücrete ilave olarak 10 TL daha ödeyecek Sınavsız geçiş yapacak adaylardan 10 TL alınacak
Sınavsız geçiş dahil ÖSYS ’ye ilişkin başvurma imtihan, değerleme ve sıralama ile ilgili kurallar ve işlemler, kılavuzda yer alıyor
Sınava başvurular 27 Martta sona erecek *

858,506Konular
983,080Mesajlar
33,114Kullanıcılar
moleqySon üye
Üst Alt