Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

3 2 1 Lokma Tatlısı (Çift Kavrulmuş)

3 2 1 Lokma Tatlısı (Çift Kavrulmuş)
0
110

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

3 2 1 Lokma Tatlısı (Çift Kavrulmuş) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti için :
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
  • 2 su bardağı sıvı yağ

3 2 1 Lokma Tatlısı (Çift Kavrulmuş) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tatlımız için öncelikle şerbetini hazırlayalım. Şekeri ve sıcak suyu tencereye koyalım. Kaymaya başlayınca ocağın altını kısıp 10 dakika kaynatalım. Limon suyunu ek edip 3 dakika daha kaynatalım. Kenara alıp düzgünce soğumaya bırakalım.
  2. Diğer yanda hamuru için yoğurma kabına ılık su, maya tuz ve şekeri koyup karıştıralım. Yavaş yavaş unu ek edip ister mikserle ister elimizle cıvık bir hamur elde edelim.
  3. Üzerini kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamuru sıkma torbası yahut buzdolabı poşetine koyalım. Yanımıza bir kaseye sıvı yağ alalım. Tencereye sıvı yağı koyalım. Yağımız ısınınca poşetin ucunu az keselim. Tatlı kaşığını yağa batırıp hamurdan fındık kadar alıp yağa atalım.
  5. Diğer bir teknikte sol elimizle hamurdan alıp yumruk sıkalım üstten tatlı kaşığı yahut çay kaşığı ile alıp yağa atalım. Kesinlikle her seferinde kaşığı soğuk yağa batıralım.
  6. Ben iki şekildede yaptım. Elle yapılan daha hoş form alıyor.
  7. Diğer bir teknikte pet şişenin içinde hazırlayıp mayalandırın. Kapağının ortasını delip oradan sıkın. Oda pratik oluyor.
  8. Kızarınca bir kaba alalım. Daha son 3 postada tekrar yağa atıp 2. Çeşit kızartalım. Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atalım. 1-2 dakika bekletip çıkaralım.
  9. Servis tabağına koyup üzerine antep fıstığı serpelim. Tatlımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. İyi iftarlar. ????????????.
3 2 1 Lokma Tatlısı (Çift Kavrulmuş) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı su1 tatlı kaşığı maya3 yemek kaşığı şerbet1 yemek kaşığı nişasta1 çimdik tuz3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un Şerbeti için; 2,5 şeker2 suBir kaç damla limon Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için; 2 su bardağı su1,5 su bardağı şeker3-4 damla limon suyu Hamuru için; 3,5 su bardağı un2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı şeker1 çimdik tuz1 paket instant maya Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Lokma Tatlımız Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 yemek kaşığı toz şekerÇay kaşığının ucu ile tuz3 su bardağı un (Hamurunuz çok sert olmasın biraz cıvık olsun) Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı su4-5 damla limon suyu (Limon suyu koymasanızda olur ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Çıtır Lokma Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler 1 tatlı kaşığı instant maya1 tatlı kaşığı şeker2 su bardağı su3-3,5 su bardağı un1 silme çay kaşığı tuz Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2,5 su bardağı su1 dilim limon Çıtır Lokma Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Lokma Tatlı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı toz şeker2 tatlı kaşığı instant maya1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sirke2 su bardağı un Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker1.5 su bardağı suÇeyrek limon suyu Lokma Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt