bilgisayarci
FD Üye
3 2 1 Lokma Tatlısı (Çift Kavrulmuş) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı sıvı yağ
3 2 1 Lokma Tatlısı (Çift Kavrulmuş) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlımız için öncelikle şerbetini hazırlayalım. Şekeri ve sıcak suyu tencereye koyalım. Kaymaya başlayınca ocağın altını kısıp 10 dakika kaynatalım. Limon suyunu ek edip 3 dakika daha kaynatalım. Kenara alıp düzgünce soğumaya bırakalım.
- Diğer yanda hamuru için yoğurma kabına ılık su, maya tuz ve şekeri koyup karıştıralım. Yavaş yavaş unu ek edip ister mikserle ister elimizle cıvık bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Hamuru sıkma torbası yahut buzdolabı poşetine koyalım. Yanımıza bir kaseye sıvı yağ alalım. Tencereye sıvı yağı koyalım. Yağımız ısınınca poşetin ucunu az keselim. Tatlı kaşığını yağa batırıp hamurdan fındık kadar alıp yağa atalım.
- Diğer bir teknikte sol elimizle hamurdan alıp yumruk sıkalım üstten tatlı kaşığı yahut çay kaşığı ile alıp yağa atalım. Kesinlikle her seferinde kaşığı soğuk yağa batıralım.
- Ben iki şekildede yaptım. Elle yapılan daha hoş form alıyor.
- Diğer bir teknikte pet şişenin içinde hazırlayıp mayalandırın. Kapağının ortasını delip oradan sıkın. Oda pratik oluyor.
- Kızarınca bir kaba alalım. Daha son 3 postada tekrar yağa atıp 2. Çeşit kızartalım. Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atalım. 1-2 dakika bekletip çıkaralım.
- Servis tabağına koyup üzerine antep fıstığı serpelim. Tatlımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. İyi iftarlar. ????????????.