3-2-1 Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 3 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Zeytin
- Dereotu
3-2-1 Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına kabartma tozu, yoğurt ve sıvı yağı alıp yeterlice karıştıralım.
- Karışıma 5 su bardağı unu ek edip uygunca yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru 2’ye bölüyoruz.
- Birinci yarısını küçük bezeler halinde kesimlere bölüp içlerine zeytinleri yerleştirip kapatıyoruz.
- İkinci yarısına evvelden ince ince doğradığımız dere otunu ek edip yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru küçük bezelere ayırıp tepsimize yerleştiriyoruz.
- Tepsiye döşediğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpiyoruz.
- Evvelden 185 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz. Pişen poğaçalarımız servise hazır. afiyet olsun.