elektronikci
FD Üye
3 2 1 Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 3 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Galete unu
3 2 1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba hamur için gereçleri koyup yoğuruyoruz.
- Tavaya sıvı yağ ve küp küp doğradığımız soğanları koyup kavuruyoruz.
- Üzerine kıymayı koyup tekrar karıştırıyoruz.
- Baharatları ek edip içi hazırlıyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp avucumuzun içinde hafif bastırarak açıyoruz.
- İçine harcımızı koyup yuvarlıyoruz.
- Üzerini galete ununa bulayıp fırın kağıdı serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- Hamurun tamamını hal veriyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun ????????.