
3-4 Malzemeli Balkabağı Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 3 dilim balkabağı
- 1,5çay bardağı şeker
- 1 paket petibör bisküvi
- İsteğe bağlı kakao
- Yarım çay kaşığı tarçın eklenir
- Hindistan cevizi sunum için kürdan
3-4 Malzemeli Balkabağı Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bal kabaklarını dilimleyip tenceremizin alt kısmına dizelim.
- Üstüne bir buçuk çay bardağı şeker her tarafına serpelim.
- Ocağımızın altını açıp kapağını kapatıp pişmeye alalım sulanmaya başladı zaman altına kısalım ve kabakları pişirelim.
- Kabak çok sert ise yarım çay bardağı daha az su eklenebilir.
- Pişmesi için altı kısık bir şekilde pişirilir kabakları yumuşayınca piştikten sonra içerisine rondodan geçirdiğimiz bisküviler koyulur ve top haline getirilir.
- Burda hafif elimize yapışıyor olması lazım bisküviyi kontrolü eklemenizi tavsiye ederim toplar kuru olmaz ayrıyetten kakao koyularak kakaolu toplar da elde edilebilir.
- Hindistan cevizine bularak servis yapılır. Kakaolu çok güzel oluyor yemeyen çocuklar varsa kakaolu yapmanızı tavsiye ederim deneyen şimdiden teşekkür ederim.