3 Farklı Renkte Mücver Tarifi Domatesli Mücver Tarifi İçin Malzemeler
Domatesli mücver için;
- 1 kg domates (Doğranmış)
- 1 kırmızı soğan
- 5 yemek kasığı un
- Taze fesleğen
- Taze nane
- Kuru kekik
- Toz kırmızı biber
- ½ paket kabartma tozu
- Tuz
- 4 patates (Rendelenmiş)
- 1 soğan (Rendelenmiş)
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kasığı un
- Maydanoz
- ½ paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- 2 kabak (Rendelenmiş)
- 2 adet yumurta
- Taze soğan
- Maydanoz
- Pul biber
- Kuru nane
- 3 yemek kasığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı un
- ½ paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- 1-2 bardak sıvı yağ
3 Farklı Renkte Mücver Tarifi Domatesli Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesli mücver tarifi için; ilk önce domatesleri kabuklarıyla birlikte küçük küp şeklinde doğrayın.Tuz ekleyin ve karıştırın. Beş dakika bekletin ki iyice suyunu salsın.
- Suyunu saldıktan sonra içerisine ince doğranmış soğan, taze nane, taze fesleğen, kuru kekik, toz kirimizi biberi ekleyin ve iyice karıştırın.
- Son olarak beş yemek kaşığı un ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip karıştırın (Un miktarı domateslerin sululuğuna göre değişebilir, bu yüzden yavaş yavaş ekleyin) ve domatesli mücver harcınız kızartmaya hazır.
- Patatesli mücver tarifi için; ilk olarak 4 adet patatesi soyun ve rendeleyin. İçerisine 1 adet rendelenmiş kuru soğan, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. İki adet yumurta ekleyin ve iyice karıştırın.
- Son olarak beş yemek kaşığı un ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip karıştırın (Un miktarı yumurtaların büyüklüğüne göre değişebilir, bu yüzden yavaş yavaş ekleyin) ve patatesli mücver harcınız kızartmaya hazır.
- Kabaklı mücver tarifi için; iki adet rendelenmiş kabağa tuz ekleyin ve iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra kabağı elinizle sıkarak süzün ve temiz bir kaba alın.
- İçerisine doğranmış maydanoz, taze soğan, pulbiber, karabiber ve iki yumurta ekleyin ve iyice karıştırın. Üç kaşık mısır unu, 3 kaşık normal un ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın (Un miktarı yumurtaların büyüklüğüne göre değişebilir, bu yüzden yavaş yavaş ekleyin) ve kabaklı mücver harcınız kızartmaya hazır.
- Kızgın tavaya bir bardak sıvı yağ ekleyin ve iyice kızmasını bekleyin. İki kaşık yardımıyla harcı tavaya alin ve orta ateşte iki tarafı kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun!!.