3 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
- 3 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı su
- Bolca hindistan cevizi
3 Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pratik ,lezzetli ,mis kokulu bir tatlı çok da pratik ????
- Öncelikle kek için gereçleri bir kaba alalım.
- Çırpma teliyle karıştıralım tereyağıyla yağladığımız borcama döküp yayalım.
- Üzerini düzeltip( ben büyük dikdörtgen borcam tepsi kullandım ince olması için dilerseniz daha küçük kap kullanabilirsiniz)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbeti için süt ve şekeri bir kaba alalım şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıkınca şerbeti dökelim.
- Karamelli sos için şekeri tavaya alıp eritelim.
- Rengi dönünce üzerine süt ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Nişastayı suyla açıp onu da tavaya döküp karıştıralım.
- Hafif yoğunlaşınca ocaktan alalım.
- Şerbeti çeken tatlının üzerine yayalım çokça hindistan cevizi serpip 2-3 saat dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.