
3 Katlı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
3 Katlı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yufkaları ortalarına ve üstüne sostan bollllcaa dökmek suretiyle üst üste koyun.
- Önce dörde, daha sonra da her bir parçayı tekrar dörde bölün.
- Toplamda 16 adet börek elde ediyoruz (Yufkalarınız büyükse 5 modüle da bölebilirsiniz)
- İç gerecini koyarak yufkaları sarın.
- Üzerine yumurta sarısını sürerek 200 derecede kızarana kadar pişirin ????.