![3-malzemeli-enfes-kokulu-cilek-receli.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/06/3-malzemeli-enfes-kokulu-cilek-receli.jpg)
3 Malzemeli Enfes Kokulu Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg çilek
- 1,5 kg toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 Malzemeli Enfes Kokulu Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çilekler güzelce yıkanır, temizlenir.
- Bir tencereye önce şeker, sonra çilek, sonra şeker ve tekrar çilek olacak şekilde konulur. Tencerenin kapağı kapatılıp bir gece bekletilir.
- Sabah, tencere ocağa alınır. Şeker iyice eriyip, çileklerin suyu çıkana kadar kısık ateşte pişirilmeye başlanır.
- Daha sonra kaynaması için biraz daha altı açılır ve iyice fokurdamaya başlayınca altı kısılır. Ara ara mutlaka yavaşça altı karıştırılır. Eğer sert ve özensiz karıştırırsanız çilekleriniz dağılabilir.
- İstediğiniz kıvamı alana kadar kısık ateşte kaynatılmaya devam edilir.
- Ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzu ilave edilerek karıştırılır.
- Ocaktan alınan reçel, sıcağı ile kavanozlanır. Kavanozların ağzı kapatılıp, ters çevrilir ve üzerleri bir bez ile sarılır.
- Kavanozlar soğuduktan sonra güneş görmeyen bir yerde saklanmalıdır. Soğuyan kavanozlarınızı dilerseniz istediğiniz zaman yemeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun
not: ağzı açılmış olan reçeller buzdolabında saklanmalıdır.