3 Gereçli Portakallı Lokum Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane orta büyüklüğünde portakal
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı şeker
3 Materyalli Portakallı Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle portakallarımızı sıkalım. Suyunu küçük bir tencereye dökelim.
- Nişasta ve şekeride dökelim ve karıştıralım. Ocağa alıp, karıştırmaya devam edelim.
- Hamur kıvamına geldikten sonra ocaktan alalım. 3 dakika soğumaya bırakalım. Küçük yuvarlak toplar yapalım.
- Ceviz büyüklüğünde olacak biçimde hamurdan bir modül alıp elimizde yuvarlayalım. Şekere batıralım. Bu halde bitene kadar devam edelim.
- Buz dolabında bekletip, servis edebilirsiniz.