3 Materyalle Konut İmali Fıstık Ezmesi Tanımı İçin Materyaller
- 2,5 su bardağı kabuğu soyulmuş yer fıstığı
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı (Kıvamını daha koyu isterseniz, daha az zeytinyağı kullanılan)
- 3 yemek kaşığı bal (Damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
3 Gereçle Konut Üretimi Fıstık Ezmesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabuğu soyulmuş fıstıklar yanmaz tavada kısık ateşte beş dakika, daima karıştırarak kavrulur.
- Mutfak robotuna alınır yeterlice çekilir, zeytinyağı ve bal eklenerek beş dakika (ara orta durdurularak çalıştırılır) kıvam alması sağlanır( bal yerine pekmez, yada pudra şekeri kullanabilirsiniz).
- Ben birde rondoyla çekip, macun kıvamına gelince kavanoza konulur. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????.