Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

3 Mayıs Dünya Astımlılar Günü

3 Mayıs Dünya Astımlılar Günü

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Global Initiative for Asthma (GINA)kuruluşunun bir aktivitesi olan, Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Milli Yürek, Akciğer ve Kan Estitüsü tarafından desteklenen Dünya Astım Günü nedeniyle her yıl 3 Mayıs'da dağıtılmış etkinlikler düzenlenmektedir

Bu faaliyetler dünyada astım hastalığı dolayısıyla bezginlik çeken insanların tümünün vaktinde tanı ve uygun çare olanaklarına kavuşmasının gerekliliğini anlatmayı, sıhhat personeli ile işbirliği içinde hastalara astım hastalığı ile başetmenin yollarını öğretmeyi ve hastalığın kötüleşmesine yol açan çevresel faktörlerden sakınmanın yollarını anlatmayı amaçlamaktadır

Astımın, son otuz yılda görülme sıklığının yüzde on arttığı, bu artışın nedeninin de çevre kirliliği olduğu göz önüne alındığında astım ile ilgili çalışmaların ve astıma karşısında bilinçlenmenin ne değin önemli olduğu ortaya çıkmaktadır
alıntı *

858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt