3 Renkli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 4-5 tane havuç
- 400 gr kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 yumurta sarısı
3 Renkli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanakları yıkayıp yemeklik doğrayın.
- 1 tane küp küp doğradığımız soğanı yağın içinde kavurup ıspanakları ek ediyoruz.
- Baharat ve tuzunu ek edip kavuruyoruz.
- Kıymayı da birebir halde soğan ve baharatlarla kavuruyoruz.
- Havucumuzu rendeleyip biraz sıvı yağda kavuruyoruz.
- 1 yufkayı masanın üzerine açıp üzerine yağlı karışımdan yufkanın her tarafına sürüyoruz ,kıymayı yayıyoruz .
- Daha sonra ikinci yufkayı seriyoruz yağlı karışımdan sürüp ıspanağı yayıyoruz.
- 3. Yufkayı serip yağlı karışımdan sürüyoruz ve havuçlarımızı yayıyoruz.
- Kenar kısımlarını içe yanlışsız katlayıp rulo yapıyoruz.
- Böreği ortadan ikiye kesin ve üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180° fırında yavaş yavaş üzeri kızarana kadar pişirin.
- Böreğin birinci sıcaklığı çıkana kadar dinlendirin.
- Daha sonra dilimleyip servis yapıyoruz.