
3 Renkli Cup Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 tane yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı buğday nişastası
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 paket çiğ krema
- 1 buçuk yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket (80)gr bitter çikolata
- 3 su bardağı portakal suyu
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1/4 (çeyrek) toz çeker (yarım su bardağından az)
3 Renkli Cup Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak muhallebiyi hazırlayalım.
- Sütü yumurta sarısını, unu, nişastayı, vanilyayı şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ilıyınca krema ekleyip karıştıralım.
- Yarı yarıya bölelim. Bir yarısına çikolata başka yarısına haşhaş ekleyelim.
- Bardaklara birinci çikolatalı karışımı akabinde haşhaşlı karışımı bölüştürelim.
- Dolaba soğumaya bırakalım.
- Portakal peltesi için tüm materyalleri karıştırarak pişirelim.
- Ilıyınca bardakların üzerine ek edelim.
- 5 saat dolapta bekletip dilediğimiz üzere süsleyip servis edelim ????.