iltasyazilim
FD Üye
3 Renkli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Beyaz Renkli Pilav İçin;
*1 çay bardağı pirinç
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Tuz
*Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su
*
Kırmızı Renkli Pilav İçin;
*1 çay bardağı pirinç
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Tuz
*Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su
Yeşil Renkli Pilav İçin;
*1 çay bardağı pirinç
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım bağ veya 1 demet maydanoz (ince ince kıyılmış)
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Tuz
*Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su
3 Renkli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı 3 pilav da ayrı ayrı ufak tencerelerde pişirilecek
Pirinçler yıkanıp süzülecek ve bir kenarda bekliyor olacaklar
Diğer malzemeler de yanınızda hazır bulunsun
Beyaz pilav için;
Sıvıyağ hafif kızdırılır Pirinç ve tuz ilave edilir 1 dakika kadar kavrulur Ardından sıcak su ve tereyağı ilave edilip karıştırılır Ara ara karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirmeye bırakın Son kez karıştırıp ocağı kapatın ve üzerini kâğıt havlu ile kapatıp kapağını kapatın ve dinlendirin
(Tane Tane Sade Pirinç Pilavıma bakabilirsiniz )
Kırmızı Pilav için;
Tencerede sıvı yağı ve salçayı karıştırın Sulanan salçaya pirinçleri ve tuzu ilave edip karıştırın Ardından sıcak su ve tereyağı ilave edip karıştırın Ara ara karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirmeye bırakın Son kez karıştırıp ocağı kapatın ve üzerini kâğıt havlu ile kapatıp kapağını kapatın ve dinlendirin
Yeşil Pilav İçin;
Sıvıyağ ve maydanozlar karıştırılır Pirinçler ve tuz ilave edilip kavrulur Sıcak su ve tereyağı ilave edip karıştırın Ara ara karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirmeye bırakın Son kez karıştırıp ocağı kapatın ve üzerini kâğıt havlu ile kapatıp kapağını kapatın ve dinlendirin
Servis aşaması;
Ağzı dar kâse veya daralan bardakları kesinlikle kullanmayın Mümkünse derin ve ağzı geniş bir kâse veya bardak kullanın Pilavı rahatça ters çevirebileceğiniz bir şey olsun Aksi taktirde pilavınız içinde kalır kaşıkla çıkarmak zorunda kalırsınız Bu da 3 rengin de birbirine karışmasına neden olur !!!
Servis edeceğiniz derin bir kâseye veya neyi kullanmak istiyorsanız; (Miktarları ne kadar doldurduğunuzu görmeniz için, cam kullanmanızı tavsiye ederim ) Tercih edeceğiniz ilk pilavdan kaşıkla doldurup etrafını düzeltin Sonra ikinci pilavı, sonra da üçüncü pilavı aynı şekilde uygulayın
Servis edeceğiniz boş bir tabağı üstüne kapatıp ters çevirip servis edebilirsiniz
*1 çay bardağı pirinç
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Tuz
*Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su
*
Kırmızı Renkli Pilav İçin;
*1 çay bardağı pirinç
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Tuz
*Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su
Yeşil Renkli Pilav İçin;
*1 çay bardağı pirinç
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım bağ veya 1 demet maydanoz (ince ince kıyılmış)
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Tuz
*Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su
3 Renkli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı 3 pilav da ayrı ayrı ufak tencerelerde pişirilecek
Pirinçler yıkanıp süzülecek ve bir kenarda bekliyor olacaklar
Diğer malzemeler de yanınızda hazır bulunsun
Beyaz pilav için;
Sıvıyağ hafif kızdırılır Pirinç ve tuz ilave edilir 1 dakika kadar kavrulur Ardından sıcak su ve tereyağı ilave edilip karıştırılır Ara ara karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirmeye bırakın Son kez karıştırıp ocağı kapatın ve üzerini kâğıt havlu ile kapatıp kapağını kapatın ve dinlendirin
(Tane Tane Sade Pirinç Pilavıma bakabilirsiniz )
Kırmızı Pilav için;
Tencerede sıvı yağı ve salçayı karıştırın Sulanan salçaya pirinçleri ve tuzu ilave edip karıştırın Ardından sıcak su ve tereyağı ilave edip karıştırın Ara ara karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirmeye bırakın Son kez karıştırıp ocağı kapatın ve üzerini kâğıt havlu ile kapatıp kapağını kapatın ve dinlendirin
Yeşil Pilav İçin;
Sıvıyağ ve maydanozlar karıştırılır Pirinçler ve tuz ilave edilip kavrulur Sıcak su ve tereyağı ilave edip karıştırın Ara ara karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirmeye bırakın Son kez karıştırıp ocağı kapatın ve üzerini kâğıt havlu ile kapatıp kapağını kapatın ve dinlendirin
Servis aşaması;
Ağzı dar kâse veya daralan bardakları kesinlikle kullanmayın Mümkünse derin ve ağzı geniş bir kâse veya bardak kullanın Pilavı rahatça ters çevirebileceğiniz bir şey olsun Aksi taktirde pilavınız içinde kalır kaşıkla çıkarmak zorunda kalırsınız Bu da 3 rengin de birbirine karışmasına neden olur !!!
Servis edeceğiniz derin bir kâseye veya neyi kullanmak istiyorsanız; (Miktarları ne kadar doldurduğunuzu görmeniz için, cam kullanmanızı tavsiye ederim ) Tercih edeceğiniz ilk pilavdan kaşıkla doldurup etrafını düzeltin Sonra ikinci pilavı, sonra da üçüncü pilavı aynı şekilde uygulayın
Servis edeceğiniz boş bir tabağı üstüne kapatıp ters çevirip servis edebilirsiniz