3 Renkli Pratik İrmikli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
İrmikli muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Portakal dilimleri
3 Renkli Pratik İrmikli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yiyenlerin bayılacağı çok hafif çok pratik bir tatlı tarifi.
- Öncelikle portakallı jölemizi hazırlayıp kalıbımıza döküyoruz. (kalıbımızı sudan bir geçirelim ki tatlımız kolay çıksın)
- Muhallebimiz için vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Muhallebimiz göz göz kaynadıktan sonra şeker vanilin ve margarin ekliyoruz.
- İrmikli muhallebimizi iki parçaya ayırıyoruz.
- Bir parçaya kakao katıp iyice karıştırıyoruz.
- Portakallı jöleli üzerine önce sade irmikli muhallebimizi ekliyoruz.
- Sonra kakaolu muhallebimizi ekliyoruz.
- Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra ters çevirip üzerini dilediğinizce süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun