Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

3 Yufkalı Lokmalık Çıtır Börek (Kabaklı)

3 Yufkalı Lokmalık Çıtır Börek (Kabaklı)
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
3-yufkali-lokmalik-citir-borek-kabakli.jpg

3 Yufkalı Lokmalık Çıtır Börek (Kabaklı) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 tane yufka
  • 2 adet küçük kabak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • Biraz beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • Karabiber
Sos için:
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı soda
  • 1 yumurta
Üzerine :
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

3 Yufkalı Lokmalık Çıtır Börek (Kabaklı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır. Biberler, maydanoz minik minik doğranır.
  2. Maydanozlar kıyılır ve peynirler el yardımı ile bir kase için ufalanır.
  3. Kasede tüm doğranan materyaller tuz ve karabiber atıldıktan sonra karıştırılır.
  4. Öteki bir kasede sos için gerekli olan tüm materyaller koyulur ve çırpılır.
  5. Birinci kat yufka serilir. Sostan her yeri ıslanacak formda sürülür. Daha sonra üstüne 2. Yufka serilir ve sosla her yeri ıslatılır. En son 3. Yufka serilerek sosla her yeri ıslatılır.
  6. Hazırlanan iç el ile her yerine eşit olacak biçimde yayılır.
  7. Yufkanın yan kenarları biraz içe katlanır. Akabinde kendimize yanlışsız olan taraf ortaya gerçek rulo sarılır. Karşı tarafta rulo sarılarak iki rulo ortada birleştirilir.
  8. Ruloların orta çizgisinden bıçakla kesilir.
  9. Daha sonra her rulo üçgen biçimde kesilir. (resimdeki gibi).
  10. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  11. Üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağ ile hazırlanan karışım sürülür ve susam dökülür.
  12. 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Bal Kabaklı Börek Tanımı İçin Materyaller 2 adet hazır yufka1 kilo bal kabağı2 su bardağı toz şekerYarım çay bardağı sıvı yağ1 kase kırılmış ceviz Bal Kabaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak bal kabakları rendelenir. Derin bir kapta rendelenen kabaklar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabaklı Meze Tanımı İçin Gereçler 2 adet kabak2 adet havuç3-4 kaşık sıvı yağ1 kase süzme yoğurt1-2 diş sarımsak rendesiTuz1 adet yufka Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabaklı Meze Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Kabak ve havuçları rendeleyin. Ben kabak ve havuçları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Lokmalık Çıtır Elma Rulo Tarifi İçin Malzemeler 12 adet hazır baklavalık yufka1 su bardağı tahin4 büyük boy elma rendesi1 su bardağı şeker1 su bardağı ceviz içi2 tatlı kaşığı tarçın1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) su bardağı eritilmiş tereyağı Üzeri için Pudra şekeri Lokmalık Çıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Peynirli Sebzeli Rulo Börek Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka Sos için: 1 su bardağı yoğurt1 su bardağı süt1 yumurta1 çay bardağı sıvı yağ Harcı için: 200 gram beyaz peynir2 adet küp küp doğranmış kapya biber2 adet küp küp doğranmış çarliston biberPul biber Peynirli Sebzeli Rulo Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Çıtır Yufkalı Tavuklu Salata Tarifi İçin Malzemeler 6 yada 8 adet baklavalık yufka1 kase haşlanmış nohut1 adet haşlanmış tavuk göğsü1 kase mısır konservesi3 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı mayonez1-2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz Çıtır Yufkalı Tavuklu Salata Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt