3 Yufkalı Lokmalık Çıtır Börek (Kabaklı) Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane yufka
- 2 adet küçük kabak
- 3 adet yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- Biraz beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı soda
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- Susam
3 Yufkalı Lokmalık Çıtır Börek (Kabaklı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır. Biberler, maydanoz minik minik doğranır.
- Maydanozlar kıyılır ve peynirler el yardımı ile bir kase için ufalanır.
- Kasede tüm doğranan materyaller tuz ve karabiber atıldıktan sonra karıştırılır.
- Öteki bir kasede sos için gerekli olan tüm materyaller koyulur ve çırpılır.
- Birinci kat yufka serilir. Sostan her yeri ıslanacak formda sürülür. Daha sonra üstüne 2. Yufka serilir ve sosla her yeri ıslatılır. En son 3. Yufka serilerek sosla her yeri ıslatılır.
- Hazırlanan iç el ile her yerine eşit olacak biçimde yayılır.
- Yufkanın yan kenarları biraz içe katlanır. Akabinde kendimize yanlışsız olan taraf ortaya gerçek rulo sarılır. Karşı tarafta rulo sarılarak iki rulo ortada birleştirilir.
- Ruloların orta çizgisinden bıçakla kesilir.
- Daha sonra her rulo üçgen biçimde kesilir. (resimdeki gibi).
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağ ile hazırlanan karışım sürülür ve susam dökülür.
- 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.