elektronikci
FD Üye
4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt (Ilık olacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 75 gram margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 fiske tuz
- Yarım yemek kaşığı sirke
- Yarım yemek kaşığı limon suyu
- Bir paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya (Sevenler için)
- 200 gram ceviz
- 200 gram fındık içi
- 500 gr nişasta
- 250 gram eritilmiş margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce baklava hamurunu yapmakla başlayalım kabartma tozu, vanilya, limon, un hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
- Daha sonra onu eleyelim ,malzemenin içine avuç içerisine kabartma tozunu dökelim. Limonu üzerine sıkalım ve hamuru yapmaya başlayalım pürüzsüz kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edelim çünkü nişastalandıkca çekecek.
- Hamuru 20 dakika dinlendirelim diğer bir tarafta limon hariç şerbet için toz şeker ile suyu karıştıralım 15 dakika bu şekilde kaynasın.
- Daha sonra limonu ilave edelim 15 dakikada bir şekilde kaynasın altını kapatalım fındık ve cevizi rondodan geçirelim dinlenen hamurdan 4 tane beze yapalım dinlensin birazcık.
- Görseldeki gibi bol nişasta ile açalım. Daha sonra ortasında nişasta ev bulalım zarf şeklinde katlayalım katladıkça nişasta serpiştirelim, dördüne de aynı işlemi yapalım.
- İlk yaptığımızdan açmaya başlayalım açıldı kadar açalım ilk yufkayı tepsiye alalım fazlalığını bıçak ile kesip merdane ile tekrar inceltip orta kısmına iki katını bu şekilde devam edelim.
- Sonra fındık cevizini serpiştirelim bol bir şekilde diğer iki katını da aynı şekilde yapalım.
- İstediğimiz şekilde keselim, erimiş soğutmuş margarin ile sıvı yağını karıştırıp eşit bir şekilde tatlımıza serpiştirelim.
- Fırına verme zamanı çok yüksek ateşte pişirmeyin yoksa pişmez hamur kalır ben orta ısıda pişirdim. 140 derecede 40 dakika sürdü.
- Pişen baklavamızı fırından çıkaralım, iyice soğuması için bekletelim. Baklava buz gibi soğuk olsun şerbet hafif parmağı ısırsın dökün. Baklavanın üstüne eşit bir şekilde 6 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.