Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız)

4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
4-beze-ile-baklava-yapimi-oklavasiz.jpg

4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt (Ilık olacak)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 75 gram margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • Yarım yemek kaşığı sirke
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (Sevenler için)
İçi için;
  • 200 gram ceviz
  • 200 gram fındık içi
Açmak için;
  • 500 gr nişasta
Kızartmak için;
  • 250 gram eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce baklava hamurunu yapmakla başlayalım kabartma tozu, vanilya, limon, un hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
  2. Daha sonra onu eleyelim ,malzemenin içine avuç içerisine kabartma tozunu dökelim. Limonu üzerine sıkalım ve hamuru yapmaya başlayalım pürüzsüz kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edelim çünkü nişastalandıkca çekecek.
  3. Hamuru 20 dakika dinlendirelim diğer bir tarafta limon hariç şerbet için toz şeker ile suyu karıştıralım 15 dakika bu şekilde kaynasın.
  4. Daha sonra limonu ilave edelim 15 dakikada bir şekilde kaynasın altını kapatalım fındık ve cevizi rondodan geçirelim dinlenen hamurdan 4 tane beze yapalım dinlensin birazcık.
  5. Görseldeki gibi bol nişasta ile açalım. Daha sonra ortasında nişasta ev bulalım zarf şeklinde katlayalım katladıkça nişasta serpiştirelim, dördüne de aynı işlemi yapalım.
  6. İlk yaptığımızdan açmaya başlayalım açıldı kadar açalım ilk yufkayı tepsiye alalım fazlalığını bıçak ile kesip merdane ile tekrar inceltip orta kısmına iki katını bu şekilde devam edelim.
  7. Sonra fındık cevizini serpiştirelim bol bir şekilde diğer iki katını da aynı şekilde yapalım.
  8. İstediğimiz şekilde keselim, erimiş soğutmuş margarin ile sıvı yağını karıştırıp eşit bir şekilde tatlımıza serpiştirelim.
  9. Fırına verme zamanı çok yüksek ateşte pişirmeyin yoksa pişmez hamur kalır ben orta ısıda pişirdim. 140 derecede 40 dakika sürdü.
  10. Pişen baklavamızı fırından çıkaralım, iyice soğuması için bekletelim. Baklava buz gibi soğuk olsun şerbet hafif parmağı ısırsın dökün. Baklavanın üstüne eşit bir şekilde 6 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt