4 Çeşit Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sarı durum buğdayı unu.
- 1 çay bardağı ruşeym
- 1 çay bardağı tam buğday organik unu
- 2,5 su bardağı buğday unu (Kontrollü koyun)
- 1 yumurta (Sarısı üzerine, beyazı içine)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Beyaz-kaşar peyniri karışımı
4 Çeşit Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağını, oda sıcaklığında olan tereyağını, yoğurdu, yumurta beyazını, çörekotu, susam, mavi haşhaşı, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın üzerine yavaş yavaş unları ekleyip kıvamlı bir hamur elde edin.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle düzleyin.
- Ortalarına peynir koyun. Yukarı doğru katlayıp, tırtıklı patates doğrayıcısı ile üzerine uzunlamasına bastırın.
- Yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında nar gibi olana kadar pişirin. Bu kadar basit. Ve besleyici.