Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

4 Renkli Börek

4 Renkli Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
4 Renkli Börek Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet yufka
*5 tane patates
*1 kilo ıspanak
*1 kase beyaz peynir
*1 kilo havuç
*Zeytinyağı
*2 soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, biber, karabiber

Sosu için;


*2 yumurta
*1 su bardağı süt

Üzeri için;


*1 yumurta sarısı

4 Renkli Börek Tarifi Yapılışı 4 farklı tat bir börekte Harika bir tarif Biraz zahmetli ama buna değen börek Böreği bir gün dolapta bekletiyoruz o yüzden bir gün önceden yapmalısınız Tarife geçeyim
İlk önce iç harçlarını hazırlıyoruz Bir tencereye patatesleri yıkayın ve su ekleyip haşlayın Haşlanan patatesleri soyun ve ezin Üzerine tuz karabiber pul biber ekleyip iyice karıştırın 1 harcımız hazır
Sonra soğanları küp küp doğrayın bir tencerede zeytinyağı ile kavurun soğanlar kavrulunca salçamızı ve tuzunu ekleyin isteğe göre pul biber de ekleyebilirsiniz iyice kavrulduktan sonra ocaktan alın Yıkanmış ve büyük büyük doğranmış Ispanakların üzerine ekleyin
Ispanaklar kavrulmayacak 2 harcımız hazır
Daha sonra havuçlarımızı rendeliyoruz Rendelenen havuçları bir tavada çok az yağ ile kavuruyoruz biraz kavurduktan sonra tuz ekleyip karıştırın Çok kavurmayın hafif sert kalsın 3 harcımız hazır
Sonra bir kaba beyaz peynirinizi ezin 4 harcımız da hazır
Yufkalar için sosu olarak bir kaba yumurta ve sütü koyup karıştırın
Şimdi tezgahın üzerine 1 yufkayı açın ve sos ile ıslatın Sonra harcı koyacağınız ucu katlayın ki harçtan dolayı yufka kopmasın kalın olsun ve ucuna harcımızı koyup rulo şeklinde sarın (harçlar sulu olmasın yufkayı yırtabilir Özellikle ıspanak sulanıyor buna dikkat edin)
4 yufkayı da 4 harcı da bu şekilde yapıcaz Sonra son yufkayı tezgaha açın ve üzerine iki yufka alta iki yufka üstüne koyun ve sarın Sonra yarıya kesin ve poşetleyip dolapta bir gece bekletin
Dolaptan çıkardığımız börekleri 2 santim gibi keserek yağlanmış tepsiye dizin Sonra böreğin köşelerine yumurta sarısını sürün ve 180 derece fırında pişirin
AFİYET OLSUN
 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt