4 Renkli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Kırmızı rengi için;
- 1 adet kırmızı pancar
- 3-4 yaprak ıspanak
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozu (Varsa)
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 yemek kaşığı zerdeçal
- Kakao
- 2 adet yumurta
- 1 paket margarin
- 3 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı pudra şekeri
4 Renkli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarı robottan geçirelim. Ispanağı robottan geçirelim. Limon ve portakalında robottan geçirip, üzerine zerdeçal ekleyelim.
- Kurabiyemiz için kuru gereçler hariç başka gereçleri karıştırıp yoğuralım.
- Daha sonra kuru gereçlerinde un eleğinden geçirerek yavaş yavaş ekleyelim.
- Hamurumuzu 4 modüle ayırıp renklendirelim.
- Kıvamında bozulma olursa un ekleyebilirsiniz.
- Minik minik toplar yapıp pudra şekerine batıralım.
- 18o derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Görüntülü anlatımdır.