
4 Yumurtalı Pandispanya (Yumurtayı Ayırmadan) Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
4 Yumurtalı Pandispanya (Yumurtayı Ayırmadan) Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınır.
- En az 8 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Akabinde sıcak su ve yağ eklenir. 2 dakika daha çırpılır.
- Un, nişasta elekten geçirilir.
- Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Spatula ile alttan üste hakikat katlama tekniği ile hamura yedirilir.
- 20 cm’lik kalıbın yanlarına ve altına yağlı kağıt yerleştirilir.
- Hazırlanan harç kalıba ek edilir.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırının fansız ayarında, orta rafında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
- Fırından alınca tel üzerine karşıt çevirilir ve dilimlemek için soğuması beklenir.
- Vaktiniz varsa dilimlemek için bir gece bekletirseniz daha düzgün patlar elde edersiniz.