Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

4 Yumurtalı Pandispanya (Yumurtayı Ayırmadan)

4 Yumurtalı Pandispanya (Yumurtayı Ayırmadan)
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
4-yumurtali-pandispanya-yumurtayi-ayirmadan.jpg

4 Yumurtalı Pandispanya (Yumurtayı Ayırmadan) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml’dir.


4 Yumurtalı Pandispanya (Yumurtayı Ayırmadan) Tanımı Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınır.
  2. En az 8 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  3. Akabinde sıcak su ve yağ eklenir. 2 dakika daha çırpılır.
  4. Un, nişasta elekten geçirilir.
  5. Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  6. Spatula ile alttan üste hakikat katlama tekniği ile hamura yedirilir.
  7. 20 cm’lik kalıbın yanlarına ve altına yağlı kağıt yerleştirilir.
  8. Hazırlanan harç kalıba ek edilir.
  9. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırının fansız ayarında, orta rafında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
  10. Fırından alınca tel üzerine karşıt çevirilir ve dilimlemek için soğuması beklenir.
  11. Vaktiniz varsa dilimlemek için bir gece bekletirseniz daha düzgün patlar elde edersiniz.
 
858,497Konular
982,556Mesajlar
30,296Kullanıcılar
fortinaytibSon üye
Üst Alt