40 Adet Elmalı Pasta Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın (Tepeleme olmasın)
- Yarım su bardağı ceviz
- 3 su bardağı un
- 250 gram yumuşamış margarin
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kullandığım çay bardağı ölçüsü 100 ml dir
40 Adet Elmalı Pasta Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba güzel insanlar. ????????????çok basit ve bayılarak yiyeceğiniz nefis bir tarifle geldim.
- Hamuru yapmadan önce iç harcını hazırlayalım ki iç harcımız soğusun.
- Önce elmaları soyup rendeledikten sonra şekeri ve tarçını üzerine ekleyip karıştırarak pişirelim.
- Elmalar suyunu çekince harcımız hazır demektir.
- Bir kenara alın soğusun ve soğuktan sonra elinizle keserek küçülttüğünüz cevizleri ekleyin içine. Harcımız hazır olunca hamurun yapımına geçebiliriz.
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş eleyerek karışıma ekleyelim. (bütün unu aynı anda koymayın hamura yavaş yavaş yedirin)
- Ele yapışmayan bir kıvam elde edince hamurumuz hazırdır. Daha fazla un ekleyerek hamuru sertleştirmeyin.
- Daha sonra hamuru tezgaha alıp üzerine çok hafif un serperek toparlayın ve hamuru 5 eşit parçaya bölerek top şekline getirin. (hamuru tüm şekilde değil ufak ufak beze halinde ayırıp yaparsanız hem daha kolay açarsınız hem de daha ufak olur).
- Sonra o 5 bezeden birini tezgaha koyup merdane ile ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde açın.
- Daha sonra bıçakla önce 4 parçaya daha sonrada çapraz keserek toplam 8 parça üçgen şekil çıkarın (resimde göreceksiniz)
- Elmalı harçtan üçgen şeklin geniş kısmına biraz koyup sigara böreği sararmış gibi sarın.
- Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye yan yana dizin. Ve bu işlemi diğer bezeler içinde uygulayın. Ben bu ölçülerden her bir bezeden 8 parça çıkarırsam toplamda 40 adet elmalı pasta çıkarıyorum.
- Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derece olacak şekilde 20-25 dakika kendi fırınınıza göre pişirin. Kontrollü pişirin.
- Altı üstü hafif kızarınca pişmiş demektir daha fazla bekletmeyin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekerini minik bir süzgeç yardımı ile serpebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun güzel insanlar. ????????????
Püf nokta :margarin sadece yumuşasın asla eritmeyin margarin ne kadar katı olursa o kadar hamurunuz tutar.
40 Adet Elmalı Pasta Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı