teknolojiuzmani
FD Üye

40 Kata Rakip Milföy Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet milföy yaprak
- Yarım çay bardağı sade yağ
- Yarım su bardağı ceviz ve fıstık içi
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limon
40 Kata Rakip Milföy Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti yapalım şeker ve suyu tencereye alalım kaynadıktan sonra içerisine limonu dilimleyelim.
- Şerbet 5 dakika kaynatılıp soğutulacak.
- Baklava için; milföyleri merdane yardımıyla büyütelim tepsiye koyalım.
- Üzerini sade yağla yağlayıp 1 kat daha yapalım.
- Üzerine cevizli karışımın yarısını serpelim .
- Sonra 2 kata daha aynı işlemi yapalım ve tekrar cevizli karışımı serpelim.
- Üzerine tekrardan 2 kat daha aynı işlemi yapalım ve kalan sade yağı üzerine dökelim.
- İstediğiniz gibi dilimleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakikada pişiriyoruz(45 dakikadan önce çıkarmayın eğer hızlı pişiyorsa fırının derecesini azaltın, yavaş yavaş 45 dakikada pişecek az zamanda pişerse içerisi güzel olmayabilir)
- Piştikten sonra çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti her yerine dökelim ve soğuduktan sonra istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Pişman olmayacaksınız ????.
40 Kata Rakip Milföy Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı