5 Çayı Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 120 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 4 su bardağı un
- Benmari yöntemi eritilmiş çikolata
5 Çayı Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabımızın içerisine damla çikolata hariç bütün gereçleri ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra üzerine damla çikolataları ekleyip ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayıp, tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirip ve çıkarıp, bardak ile üzerine hafif bastıralım.
- Hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra tekrar fırına alıp, 15 dk daha pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp, soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra üzerine benmari adabı eritilmiş çikolata döküp, servis edebilirsiniz.