
5 Çayına Pırasalı Tava Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet patates orta uzunluk
- 2 sap pırasa
- 3 çorba kaşığı mısır unu
- Tuz
- Kekik
- Kırmızı pul biber
5 Çayına Pırasalı Tava Tanımı Yapılışı
- Patatesleri soyup evvel ortadan ikiye bölüyoruz.
- O iki patatesi de ikiye bölüp ince ince dilimliyoruz ince olması değerli.
- Pırasaları yıkayıp ince ince dilimliyoruz.
- Mısır unu tuz kekik pulbiberi koyup düzgünce harmanlıyoruz.
- Patatesleri birbirinden ayıra ayıra hoş yoğurun yoksa bir tarafı tuzlu kalıyor.
- Geniş bir tavaya birazcık yağ döküp tavayı ısıtıyoruz. 2 çorba kaşığı kadar yağ kâfi olur.
- Patatesleri üzerine döküp tavaya yazıyoruz ocağın altını en yüksek ısıya alıp 2 dakika bekletip en kısık ayara alıyoruz.
- 6-7 dakika bu biçimde pişiriyoruz sonra kapak yada tabak yardımıyla öbür yüzünü çevirip o kısmıda pişiriyoruz. Afiyet olsun. Kesinlikle denenmesi gereken çok pratik bir tanım. Çat kapı konuklar için kurtarıcı.