5 Dakikada Hazır Çiğ Patatesli Krep Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 2 çiğ patates 500 gram
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt 400ml
- 4 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
- 8 çorba kaşığı un (bende kıvamı uygun oldu siz yeniden denetimli olun 2 tane şili biberi isteğe bağlı koyabilirsiniz)
5 Dakikada Hazır Çiğ Patatesli Krep Tanımı Yapılışı
- Bütün sıvı gereçlerin içine doğramış olduğum patatesleri evvel doğrayıcıya koyulur yeterlice pürüzsüzleşene kadar çekilir.
- Güzelce çekildiğinden emin olduğunuzda öbür bütün materyalleri ve biberler küçük kesimler halinde doğrayıp öbür gereçlerin üstüne ekleyin .
- Yeniden doğrayıcıyı çalıştırın daha sonra unu da ayarlayıp bir daha çalıştırın bir kaç dakika içinde krep hamurumuz hazır .
- Daha sonra tavayı birinci krepte azıcık yağlanır ve tabi tavanın büyüklüğüne bağlı bende bir buçuk kepçeyle krep hamuru kalınlığı uygun oldu isteğe bağlı siz nasıl yaparsanız.