5 Dakikada Kahvaltılık Pankek Pizza (Yiyen Hayran Kalıyor) Tarifi İçin Malzemeler
Pankek için
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt (Katı tarafı daha çok olsun )
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ (Yani 1 çay bardağının yarısında bir parmak az)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 2 tane küçük yeşil biber
- 1 tane küçük kapya biber
- 6 tane orta boy mantar (Tercihen)
- Sucuk dilimleri
- Üzerini örtecek kadar kaşar peyniri rendesi
- 1 orta boy domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Kekik
- Nane
5 Dakikada Kahvaltılık Pankek Pizza (Yiyen Hayran Kalıyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle biberleri yuvarlak ya da küp, temizlediğimiz mantarları da yarım ay şeklinde doğuyoruz (Ben birazcık diriliği gitsin diye soteledim ayrı bir yerde)
- Sucuklar halka halka doğrayıp hazır ediyoruz. Kaşar peyniri de rendeleyip hamura geçiyoruz.
- Hamur için yumurta, yoğurt, tuz, sıvı yağ, ve kabartma tozunu pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Üzerine eleyerek unu ekleyip çok katı olmayan akışkan kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Geniş bir tavanın tabanının her yerini ve kenarlarını fırça ile yapışmaması için yağlıyoruz.
- Hamuru döküp spatula ile eşit yaydırıyoruz. Kısık ateşte üzerine kapak örterek göz göz olana değin kontrollü pişiriyoruz.
- Ardından 2 tane spatula ile hamuru destekleyerek çeviriyoruz. Çevirdikten sonra altına bir miktar sıvı yağ ekliyoruz (Benim yanımda başka bir tava vardı ona çevirdim daha kolay oldu. O tavayı da önceden yağladım. Hamur da kopmalar olmaması adına dikkatli çevirin )
- Üzerine sos malzemesini karıştırıp her yerine sürelim. Üzerine sotelenen mantar ve biberleri yayalım.
- Sucuklar yerleştirip kaşar peyniri serpelim. Kapağını kapatıp altı pişene ve kaşar peynir eriyene değin pişirelim. Pişince servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.