Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

5 Dakikada Kahvaltılık Pankek Pizza (Yiyen Hayran Kalıyor)

5 Dakikada Kahvaltılık Pankek Pizza (Yiyen Hayran Kalıyor)
0
27

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
5-dakikada-kahvaltilik-pankek-pizza-yiyen-hayran-kaliyor.jpg

5 Dakikada Kahvaltılık Pankek Pizza (Yiyen Hayran Kalıyor) Tarifi İçin Malzemeler

Pankek için
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt (Katı tarafı daha çok olsun )
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ (Yani 1 çay bardağının yarısında bir parmak az)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
Üzeri için
  • 2 tane küçük yeşil biber
  • 1 tane küçük kapya biber
  • 6 tane orta boy mantar (Tercihen)
  • Sucuk dilimleri
  • Üzerini örtecek kadar kaşar peyniri rendesi
Sosu için
  • 1 orta boy domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Nane

5 Dakikada Kahvaltılık Pankek Pizza (Yiyen Hayran Kalıyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle biberleri yuvarlak ya da küp, temizlediğimiz mantarları da yarım ay şeklinde doğuyoruz (Ben birazcık diriliği gitsin diye soteledim ayrı bir yerde)
  2. Sucuklar halka halka doğrayıp hazır ediyoruz. Kaşar peyniri de rendeleyip hamura geçiyoruz.
  3. Hamur için yumurta, yoğurt, tuz, sıvı yağ, ve kabartma tozunu pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  4. Üzerine eleyerek unu ekleyip çok katı olmayan akışkan kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  5. Geniş bir tavanın tabanının her yerini ve kenarlarını fırça ile yapışmaması için yağlıyoruz.
  6. Hamuru döküp spatula ile eşit yaydırıyoruz. Kısık ateşte üzerine kapak örterek göz göz olana değin kontrollü pişiriyoruz.
  7. Ardından 2 tane spatula ile hamuru destekleyerek çeviriyoruz. Çevirdikten sonra altına bir miktar sıvı yağ ekliyoruz (Benim yanımda başka bir tava vardı ona çevirdim daha kolay oldu. O tavayı da önceden yağladım. Hamur da kopmalar olmaması adına dikkatli çevirin )
  8. Üzerine sos malzemesini karıştırıp her yerine sürelim. Üzerine sotelenen mantar ve biberleri yayalım.
  9. Sucuklar yerleştirip kaşar peyniri serpelim. Kapağını kapatıp altı pişene ve kaşar peynir eriyene değin pişirelim. Pişince servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
5 Dakikada Kahvaltılık Pankek Pizza (Yiyen Hayran Kalıyor) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,498Konular
982,051Mesajlar
30,037Kullanıcılar
hermaousSon üye
Üst Alt