
5 Dakikada Karamelize Soğanlı Yumurta (Az Materyal Bol Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 2 küçük kuru soğan
- 1 adet acı kıl biber yada istediğiniz biber
- 1 adet yumurta (İsterseniz 2 yumurta)
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Maydanoz
5 Dakikada Karamelize Soğanlı Yumurta (Az Materyal Bol Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanların kabuklarını soyup yarım ay biçiminde ince ince doğrayalım, biberi de doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağla, evvel soğanları koyalım, bir dakika sonra da, biberleri koyalım.
- Kapağı kapalı bir biçimde karamelize olana kadar kavuralım yakmayalım( 2 yemek kaşığı da su koyup, yeterlice pişmesini sağladım).
- Tuzunu serpelim, yumurtasını kıralım, (ben evvel akını koyup, pişirdim sonra sarısını ekleyip altını kapattım kendi sıcağında pişirdim siz de isterseniz bu formda yapabilirsiniz) tercih sizin.
- Biraz, karabiber ve maydanoz serperek servis yapabilirsiniz. Bu kadar kolay ve lezzetli bir tanımı kesinlikle denemenizi tavsiye ederim ????.