
5 Dakikada Milföyden Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket super fresh milföy
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 kase yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz
- 1 çay kaşığı pul biber
5 Dakikada Milföyden Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için kıymayı kavurup rengi dönünce rondodan geçtiğimiz soğanı ekleyip baharatlarıda ekledikten sonra soğan ölene kadar pişirelim.
- Evet ben içini pişirip yapıyorum böyle daha lezzetli oluyor.
- Pişen harcımızı alalım fırını önceden ısıtalım milföy yapraklarını kağıtlarından ayırıp yanyana dizelim.
- Yatay ve dikey keserek kare şeklini verelim, içine harcımızı ekleyip kapatalım ve 180 derecede pişmeye bırakalım????
- Rengi dönen milföyleri çıkarıp üzerine yoğurdumuza tuz ekleyip çırpalım.Mantımızın üzerine dökelim.
- Son olarak yağda salçamızı kavuralım, içine ben hem toz hem pul biber ekledim ve yoğurdun üzerine gezdirdim enfestoo.
- 1 pakette 20 yaprak mantı var 2 tepsi çıktı ????deneyin ve benimle paylaşmayı unutmayın lütfen
.