
6 + Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 ince dilim balkabağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı su
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı zeytinyağı
6 + Balkabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle balkabağını küp küp doğrayıp minik tenceremize alalım.
- Üzerine suyu ve zeytinyağını ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Balkabakları yumuşayınca irmiği ek edip 2-3 dakika kadar daha pişirelim.
- Altını kapatıp biraz dinlendirelim.
- Sonrasında tel süzgeçten geçirip miniklerimize afiyetle yedirebiliriz ????Not: 3 gün kuralı ile sebzeyi yada meyveyi denemeden bebislerimize besin vermeyelim ,her bünyenin alerji yapısı farklıdır.