bilgisayarci
FD Üye
6 Çeşit Meze Tarifi İçin Malzemeler
️Muhammara için;
- 1 çay bardağı domates salçası
- 1 çay bardağı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı galeta unu
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz(Salçanız tuzluysa daha az ekleyin)
- Yarım çay bardağı su
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 dilim beyaz peynir (Tercihen ezine)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 tane patlıcan
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane domates
- 1 küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Limon suyu ya da nar ekşisi
- 1 adet mor lahananın yarısı
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı normal yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 2 adet büyük boy közlenmiş patlıcan
- 6 yemek kaşığı tahin
- 6 yemek kaşığı yoğurt(Susuz yerinden)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
- 3 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
6 Çeşit Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhammara için; verilen bütün malzemeleri mutfak robotuna koyuyoruz.
- Malzemelerin hepsi birbirine karışıp kıvam alana kadar robotton geçiriyoruz (Eğer biraz daha parçalı yapmak isterseniz yine verilen bütün malzemeleri robottan geçirmeden bir kaba alıp, karıştırarak ta servis edebilirsiniz)
- Hazır olan muhammarayı servis tabağına alarak üzerini istenilen şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
- Haydari için; bir kapta peyniri çatalla iyice eziyoruz. Üzerine süzme yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekliyoruz. Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz.
- Tereyağ eriyince naneyi ekleyip biraz kızdırdıktan sonra ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
- Babagannuş için; patlıcanları ve biberleri közleyip küp küp doğradıktan sonra salatayı yapacağımız kaba alıyoruz. Bir tavaya çok az sıvı yağ alıp küçük küçük doğranmış soğanları yumuşayana kadar soteleyip, közlediğimiz sebzelerin üzerine döküyoruz.
- İnce doğranmış domatesleri, rendelediğimiz sarımsakları, salçayı, zeytinyağını ve bütün baharatları da ekleyip salatayı karıştırıyoruz.
- En son damak zevkinize göre limon suyu ya da nar ekşisi ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
- Mor lahana mezesi için; bir adet lahananın yarısını ince ince doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavaya alıyoruz. Yaklaşık on dakika kadar lahanalar biraz yumuşayıncaya kadar soteliyoruz.
- Ayrı bir kapta verilen diğer malzemeleri karıştırıyoruz. En son soğuyan lahanalarıda ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
- Mutebbel(Tahinli patlıcan mezesi) için; közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayıp kaba alıyoruz. Üzerine tahini, susuz yerinden olacak şekilde yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı, limon suyunu ve tuzu alıp salatamızı iyice karıştırıyoruz.
- En son üzerine ince kıyılmış maydanozuda ekleyip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
- Havuç tarator için; havuçları rendeleyip zeytinyağı ile birlikte tavaya alıyoruz. Havuçlar çok hafif yumuşayıp diriliği gidene kadar soteliyoruz.
- Ayrı bir kapta yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu karıştırıyoruz. Soğuyan havuçları da ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. İsteğe bağlı üzerine kırık ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.