Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

62 gün hastanede kalan corona hastasına şok fatura

62 gün hastanede kalan corona hastasına şok fatura
0
61

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
62%2Dgun%2Dhastanede%2Dkalan%2Dcorona%2Dhastasina%2Dsok%2Dfatura%2D236664%2Ejpg

Corona virüsü ile birlikte ABD’deki sıhhat sisteminin aslında çok da düzgün işlemediği gözler önüne serilmişti. Bunu destekleyecek bir olay ABD’nin Seattle kentinde yaşandı.

Corona virüsü sebebiyle 62 gün boyunca hastanede kalan ve sıhhatine kavuşarak milletlerarası kamuoyu tarafından “en uzun müddet hastanede kalan ve Covid-19’u yenen insan” olmayı başaran 70 yaşındaki Michael Flor, hiç beklemediği bir fatura ile karşı karşıya kaldı.

Mahallî basına konuşan Flor, “Evde dinlenme sürecindeyim lakin kaldığım hastanenin faturasını görünce kalbim duracak üzere oldu” dedi. Flor’un birinci gördüğü anda, “Yok artık” dediği fatura tam 1 milyon 122 bin 501 bin 4 centlikti.

181 sayfalık faturada tabiplerin Flor’u sıhhatine kavuşturmak için neler yaptığı da sıralandı.

UYANINCA EŞİNE, “BENİ ÇIKAR BURADAN” DEMİŞ

Flor, sigortası olduğu için bu parayı ödemeyeceğini söyledi. Flor’un Issaquah’taki Swedish Medical Center’da 62 gün boyunca kaldığı belirtilirken, hastanede geçirdiği mühletin büyük bir kısmında şuurunun kapalı olduğu da belirtildi. Seattle basını, Flor’un kendine geldiği günlerde eşi Elisa Del Rosario’ya, “Beni buradan çıkarmalısın, bunu karşılayamayız” dediğini de aktardı.

Faturanın ayrıntıları da memleketler arası kamuoyunun ilgisini çekti. Dokümanlarda ağır bakımda kalmanın günlük bedeli 9.736 dolar olarak açıklanırken, Flor’un 42 gün kaldığı ve bu sebeple yalnızca bu sarfiyatının 408 bin dolar olduğu açıklandı.

Mekanik oksijen aygıtına 29 gün bağlı kalan Flor’un bu sebeple günlük 2.835 dolardan toplamda 82.215 dolar ödemesi istendi.

İki gün boyunca kalbi duran, ciğerleri ve böbrekleri iflas eden Flor, mevtle adeta pençeleşmişti.

Taburcu olması hastanede büyük şovlarla kutlanan Flor, “Hayatta kaldığım için suçluluk duyuyorum. Neden ben kurtuldum, neden ben bunları hak ediyorum” diye düşünüyorum” yorumunu yaptı.

858,505Konular
982,550Mesajlar
33,028Kullanıcılar
buraktpccSon üye
Üst Alt